Marulk och storflundra i Nappstraumen!

Dom senaste dagarna har vi haft riktigt bra fiske här i Nappstraumen. Denna vecka har vi även vår vän Hasse med oss i guidebåten tillsammans med hans team för veckan, team Rasken!

Första dagen levererade team rasken ruggigt bra då dom från första nedsläpp till sista fångade riktigt fina fiskar. Sejen var som galna och högg på i princip allt, och torskarna som delar av dagen lös lite med sin frånvaro dök upp ibland och smackade på rejält på betena mitt bland all sej och några var riktigt fina. Team rasken fick många fina fiskar den dagen på mellan 7-15kg, och dom andra båtlagen levererade riktigt bra även dom.

Dagen efter bestämde sig dom flesta för att åka på långtur och för att ställa in siktet på hälleflundra. Dagen var till en början ganska trög utan några riktiga hugg eller kontakter, men tålamod är fiskaren bästa vän och efter några timmar började rapporterna hagla in på radion. Våra tyska vänner som hade två båtar lyckades riktigt bra, den ena båten fick två riktigt fina fiskar på 125 samt 130 centimeter och den andra båten slog till med en riktigt storflundra på hela 183cm! snyggt jobbat.

Team rasken lyckades även dom, vid dagens slut hade dom lyckats landa två fina flundor på 75 respektive 100 centimeter. Vår danska grupp med Tommy i spetsen har även dom haft riktigt fint fiske då dom under dom senaste dagarna har lyckats landa två fina flundror på dryga 90 centimeter och en riktigt fin marulk på dryga 7kilo.

Imorgon ser det ut att blir lite mer vind men efter det ser vädret riktigt lovande ut så vi hoppas på ett fortsatt kanonfiske dom sista dagarna .

Tight Lines

Martin, Calle & Ross.