Gigant #9 och #10 landade på Å!

Förra veckan bjöd verkligen på ett grymt fiske efter hälleflundra. Under torsdagen var fisket lite småtrögt för många båtar men inte alla… En av de sista båtarna in för dagen var båt 3 med ett gäng britter. Med ett stort leende kommer Ben gående på bryggan, han har efter över en timmes fight landat årets gigant #9 på 210 cm! Denna fisk väger enligt tabell 125,6 kg och efter lite fotografering fick hon givetvis simma tillbaka ner i djupet.

Fredagen var även den lite trögfiskad och flera båtar hade svårt att komma i kontakt med flundrorna, i guidebåten landade vi en fisk under dagen och det kom upp ett par till i andra båtar.
Jonas i guidebåten var dock optimistisk trots det lite tröga fisket för nu lördag-tisdag var det rött i napp & nytts huggkalender, så nu skulle det bli bra fiske!

Lördag morgon och vi i guidebåten styr ut igen för lite flundrafiske, nästan direkt hugger det på Torilds makrill och det gungar tungt i andra änden. Efter ca 10 minuter kommer en riktigt fin fisk upp till ytan och vi kan säkra och mäta den till 155 cm, grymt!
Ny drift och bara 2 minuter in i den hugger det igen för Torild. Ännu en kamp på 10 minuter och ännu en fisk på 155 cm, galet bra start!
Efter det landar vi två fiskar till på 130 och 140 cm innan vi kör hem.
I de andra båtarna landas det mängder av flundror, våra holländska gäster lyckas ta 2 st över 150 cm och likaså familjen Lindgren i båt 2.

Söndagen fortsatte med samma grymma fiske och när vi i guidebåten kommer ut på morgonen har redan två flundror över 170 cm landats i de andra båtarna. Efter ett par timmars fiske ser vi ett riktigt bra eko på ekolodet som kommer upp mot våra makrillar. Jonas spö bockar och en hård fight är igång. När fisken väl kommer upp mäter vi den till 170 cm och ett nytt PB för Jonas är ett faktum, grattis!
Under måndagen och tisdagen fortsätter fisket vara riktigt bra och ännu fler grymma fiskar över 150 cm landas och därtill många fina fiskar i matstorlek också!

Den nya veckan med nya gäster har inte heller den börjat så illa. Igår morse på vägen ut hör vi att båt 5 som stuckit ut tidigt på morgonen fightar stor fisk. En lång stund går och fisken vägrar lämna botten, en ännu längre stund går innan vi till slut hör ett glädjevrål över radion. Janne har landat årets 10e gigant här på Å. Fisken mäter sjuka 225 cm tagen på en makrill fiskat med anti-twist och cirkelkrok. Det fotas och kramas i båt 5 och Janne hoppar i vattnet med fisken för några bilder innan hon får friheten åter. Grymt bra jobbat och stort grattis Janne!
Som att det inte var nog landar Janne någon timme senare en flundra på 151 cm ca 110 kg mindre än den tidigare men fortfarande en grym fisk!

Vi får se vad denna vecka kan ge mer, det har ju börjat rätt bra i alla fall…

Tight lines

André, Alex & Johan