Succén fortsätter här på Vesterålen, eller vad sägs om strålande väder, grymt fiske och närgångna späckhuggare??

I förrgår var vi ute på långtur och hade ett formidabelt fiske, efter framförallt torsk och sej. Det landades flertalet stora sejar runt 15 kgs snåret, med en riktigt grym topp på 16,5 kg!

På torskfronten var det likadant, massvis med torskar mellan 10 och 15 kg och en grym toppfisk på hela 21 kg! Både på hem och utvägen fick vi också uppleva en flock på cirka 30 späckhuggare som lekte runt mellan våra båtar och bjöd på ofattbara hopp!!

Fisket ute på västsidan har också varit riktigt grymt de senaste dagarna. Det har landats många stora torskar över 15 kg med toppar upp mot 20,5 kg. Även en del flundror har landats under veckan med toppar på 120 och 135 cm. Vi har också hunnit med att testa lite fiske efter efter Uer i närområdet med riktigt fint resultat med fina toppar upp mot 3 kg.

Under ett av passen höll jag på att veva upp en lubb från 220 meters djup, när det plötsligt, 70 meter under båten, tar tvärstopp. Flundra! Jag var snabb med att frikoppla för att låta den ta lubben i lung och ro, men spottar tyvärr ganska fort. Vi såg ekot nere på 70 meter, vilket var helt enormt! När lubben kommer upp till ytan ser vi att flundran har tagit fisken hela vägen upp till huvudet, med enorma skrapsår över hela lubben som vägde runt 4 kg. Har länge varit sugen på att testa flundrafisket på de stora djupen, då jag tror att det är där man har chans på de riktiga monstren, framförallt nu under sommaren när det är som varmast. idag körde jag o Daniel även lite uerfiske i närområdet med gott resultat med flera fina fiskar runt 2-3 kilo.

Tight Lines från Vesterålen! / Oscar & Daniel