Storflundror och växlande väder i Havöysund

Då har vi kört större delen av en blåsig men ack så trevlig vecka här uppe, stundtals har det vart riktigt trevliga förhållanden och snart där efter har vindarna kommit in och ställt till de lite. Vindarna ligger fortfarande och trycker in öster ifrån som det gjort i flera veckor nu, men fisket värkar inte sakta ner och dom overkligt stora stimmen med tobis är fortsatt här och runt ikring dom är det bra samlingar med flundra. Denna veckan är Uffe tillbaka och hjälper mig med guidningarna och första dagen när vädret var okej tog han med sig samtliga båtar på ett riktigt fint flundra fiske, dom körde ett blandat fiske mellan mete med betesfisk, jiggfiske och spinnfiske med mindre beten, och flundrorna verkade ge sig på det mesta men bäst var metet med betesfisk. Uffe satte en kanon guidning och engelsmännen i guidebåten lyckades landa flundra allihopa. Grabbarna i båt 3 lyckades även dra på två riktigt fina på 130 och 135 centimeter.

Under andra dagen körde jag ett litet mix fiske och efter att ha tagit en liten fin flundra på 89 centimeter drog vi ut och pilkade lite torsk, det var riktigt mycket torsk under sej stimmen, och Gareth och grabbarna i båten bredvid lyckades dundra upp två kanon fiskar på 15 kilo! Denna dagen så letade sig boysen i båt 3 iväg till ett riktigt hett ställe där det hände magiska grejer… Dom fiskade av en go ström kant och hittade fisken med en gång och efter ett par fina flundror på 108 och 125 och 136 centimeter så smackade det till som bara den och dom drog en kanon flundra på 158 centimeter, grabbarna som gör sin första flundra resa var riktigt glada och ganska nöjda. Det dröjde inte länge innan det var dax igen och efter en brutal fight i den hårda strömmen så lyckades dom landa ytterligare en kanon fisk på hela 168 centimeter! helt galet, och förutom detta krokade grabbarna i ytterligare en firre som dom tyckte var bra mycket större tillochmed… men efter en bra stunds bändande utan att få upp fisken så klev den av…

Under söndagen så blåste det endel på dagen så de flesta gav sig ut senare och fiskade in på natten, nu har mörkret börjat lägga sig här uppe på nätterna och midnatts fisket är färdigt, men det fiskades ända in i skymningen och fisket var fint med en hel del fina fiskar. Uffe som körde guidebåten hade en fin första drift där gästerna smackade 120 och 125 centimeter i första driften! Under gårdagen dundrade vindarna på gött under eftermiddagen men polackerna i båt 9 lyckades bända upp en riktig kanon firre på 160 centimeter!

Nu köttar vi de sista dagarna här i hopp om ett riktigt monster! Tight Lines// Douglas och Uffe