Blåsiga dagar i Nappstraumen.

Dom senaste dagarna har vinden legat på ganska hårt från nord vilket har gjort fisket lite tuffare, men trots dom dåliga förutsättningarna så har våra gäster ändå levererat med flera fina torskar, några havskatter samt hälleflundra.

Som sagt, vinden har legat på rätt hårt dom senaste dagarna, men under gårdagen la sig vinden och plötsligt blev valmöjligheterna av fiskeplatser oändliga, samtliga båtlag stack norrut för att satsa på ett mixat fiske både efter torsk, sej samt hälleflundra.

Torskfisket skulle visa sig vara ganska svårt till en början då fisken var svårt att lokalisera, men tålamod är fiskaren bästa vän. Efter en hel del sökande och massor med tålamod lyckades dom till slut hitta fisken och storleken var det inte heller något fel på då flera båtar fick många fina torskar mellan 8-12 kilo. Våra danska vänner i båt 1 och 2 fick i samma veva en fin hälleflundra på dryga 80 centimeter och Calle i båt 8 hade även en hälleflundra som följde med hela vägen upp till båten.

Vi har även hittat en håla här i Nappstraumen som verkar hålla en hel del fin havskatt vilket våra gäster verkligen har fått bevittna då dom fick några fina fiskar där när vinden låg på.

Just nu ser vädret betydligt bättre ut dom kommande dagar så vi hoppas på fortsatt fint fiske och fint väder här i Nappstraumen.

Tight Lines

Martin & Calle.