Riktig tøff innledning i Havøysund…

De harde vindene har ikke forlatt Havøysund helt enda, og det har gått utover fisket såklart. Det har vært vanskelig å komme ut til fiskeplassene, og ved noen tilfeller umulig. Ikke bare har vindene gått opp i mot 20 sekundmeter, men det har regna noe fryktelig…

Første dagen skulle været gjøre at vi var tvungne å holde oss relativt nære campen. Enkelte båter forsøke seg på litt pillemete, og med et greit resultat med flere fine sandflyndrer opp til 700 gr, og noen penere rødspetter. De aller fleste gjorde et tappert forsøk på flundran, og kjempet mot fallvinder og regn. I båt 12 hadde dom tydeligen hatt en riktig fin flundre på, men som dessverre lykkedes å slite av linan og stakk i veg. Men en liten revansj for svenskene i båt 12, var at dom fikk en kjempefin flundre på 128 cm kun et par timer senere! Kalde og bløte vendte de fleste hjem relativt tidlig, og avvakta heller for morgendagens ”mer lovende” værprognose. Selvom det var tøft vær, så forsvant ikke abstinensene helt, og Sami og hans gjeng gikk ned på bryggene og forsøkte å fiske lite. Klart det var mye småsei rundt havnen, og Sami skulle veve inn en mindre sei da han så en flundre jage seien hans! Den hugg ikke første gangen, men når Sami satt på en mindre Sandy Andy og ”botten bouncet” den langs sandbunnen, skulle den hugge til inne ved havnen! Inget mindre enn 78 cm, men er svinkult å se at flundrene jager inne ved båtarne…

På lørdag skulle det lugne seg ned noe, og vi fikk en heller liten luke vi kunne utnytte. Regnet hadde ikke tenkt å stoppe med det første, men det stoppet ikke gjengen i guidebåten. Så vi vendte nesen ut mot torskfeltene og merket ganske snabbt at det hadde lugnet seg ned betydelig. Vi fikk følge av flere båter ut på torskstedet, og det tok ikke lange tiden før vi var i kontakt med fisken. Vinden sto på rett bra, men vågene var mindre enn vi trodde. Det var helt fiskbart, og vi begynte å få bra med mattorsker på 4-8 kilo. Båtene rundt meldte om fine torsker, og båt 11 hadde fått par 10+ torsker kun litt senere. Både mengdmessig, og størrelsemessig var det akkurat det vi var på jakt etter. Under torskfiske, skulle Lars som gjør sin norgespremiere, kroke i en riktig fin sei på rundt 8-9 kilo. Den ga en helt annen fight enn det han var vandt med…

Etter å ha fisket torsk en hel del timer, bar det tilbake igjen til campen. Flere båter hadde fått bra med torsk, mens andre hadde lagt tiden sin på flundrefiske atter en gang. Da jeg gikk ned til brygga rundt 10 på kvelden, kom det en glisende gjeng fra båt 14, som hadde fått sin alle første flundre. En kjempefin matfisk på 111 cm, kun noen minutt unna campen.

I dag har vinden stått riktig hardt på, og vi har rett og slett vært innblåste. 18-19 sekundmeter fra i går natt frem til nå er ingen lek, så de fleste har tatt det veldig lugnt her på campen. Men endelig ser det ut til at vi skal få været med oss lite, og i kveld skal vinden droppe dratsisk helt ned til 2 sekundmeter. Veldig lovende, og det ser ikke så aller verst ut de neste 3 dagene, og vi øyner håpet for å komme oss på en eller to langturer. Det har jo ikke vært noe fiske i dag, så de fleste kommer nå å stikke ut i natt for å få maksimert fisketiden her. Det skal bli godt med bedre vær fremover, og vi er klare for å dra flere store fisker her i Havøysund!

Tight lines // Jørgen, Douglas og Andreas