Härligt mixfiske under familjeveckan i Nappstraumen!

Tiden går fort och ytterligare ett par dagar har passerat under familjeveckan, väderprognoserna svänger kraftigt och det varierar mellan hård vind, regn till stiltje och strålande sol. Fisketimmarna planeras därefter och när en lucka i vädret uppenbarar sig, sätter vi fart mot fiskeplatserna och vi har nu även prova nordsidan med gott resultat. En kraftig dyning gjorde dock besöket ganska kortvarigt men otroligt vad det nappade under den korta stunden vi har där. Sejarna uppenbarade sig i stora stim och högg frekvent på både jiggar och pilkar och bjöd på fantastiska fighter för alla våra gäster. Inemellan stimmen utav sej högg även en del granna torskar som blev utsökta middagsfiskar!

Våra holländska gäster följde även med ut på nordsidan och hade även dem ett fantastiskt fiske efter storsej och torsk på ett annat område och det verkar som det finns rikligt med fisk lite överallt. Utöver detta fick dem även en riktigt grann havskatt runt 7 kg som är en verklig troféfångst i detta området.

Efter besöket på nordsidan lades lite tid i jakten på de tätprickiga rödspättorna under ett par timmar med goda resultat med ett 20-tal rödspättor som fick syna insidan av båten med de största mätande 53 cm i längd. Ett fantastiskt roligt fiske som passar alla, barn som nybörjare, till den mer rutinerade sportfiskaren och i Nappstraumen ligger de flesta platserna väldigt nära campen i en väderskyddat miljö.

På söndagskvällen gjordes också en utflykt utav alla familjer till Uttakleiv för lite strandhäng, bad och grillning vid havet!Glada fiskehälsningar
Erik, Calle, Hannes och Mats