Rafflande start på familjeveckan i Nappstraumen!

Denna veckan har vi fem familjer från Sverige som är har uppe i Nappstraumen och testar på detta fisket här uppe i Norge denna veckan. De flesta är återkommande besökare men en familj är här för första gången. Det är även tre holländska grupper och en grupp från Tyskland. Denna veckan har börjat med lite tuffare väder förutsättningar och vi har varit begränsade med vart vi kan fiska. Men det dåliga vädret stoppar inte våra båtar och att det finns så många olika ställen som vi kan välja att åka till här i Nappstraumen och ändå ha ett fint fiske är en stor fördel

Våra holländska grupper kunde inte hålla sina fiskenerver i styr när dom kom till campen så dom bestämde sig för att dra ut och fiska redan på kvällen och det visade sig att dem gjorde helt rätt beslut. För dem fick uppleva ett fantastiskt sejfiske bara 10 minuter från campen och dem lyckades även peta upp ett gäng fina torskar mellan 6 till 10kg samt två riktigt fina hälleflundror som var runt 100 cm.

Dagen efter detta grymma fisket så beslöt sig dem svenska familjerna att prova fisket på sydsidan nu när vinden trycker på från väst. När dem hade satt kurs dit med båtarna och kom fram till den platsen dem hade tänkt sig att fiska på så tog det inte lång stund innan det började rapporterades fin sej och torsk för många båtar. Sedan dök det upp mer och mer fina ekon för dom flesta båtar, och detta hela slutade med att flera av båtarna hade dubbelt och trippelhugg på fina fiskar.

Under fredagen återvände vi till samma område och det var fortfarande gott om fisk som böjde spöna djupt för pappor, mammor och barnen som jublade av glädje när granna sejar och torskar blev bordade. Några torskar har hittills tyngt vågen över 10 kg och på eftermiddagen stötte vi återigen på storsej som jagade tillsammans med måsar efter betesfisk helt i ytan. Nu får vi se om vädret lugnar ner sig, det ser lite småtufft ut imorgon men därefter verkar vinden mojna.

Tight Lines // Calle,Erik, Johan  & Hannes och Mats