Veckoavslutning Risøysundet!

Då var ytterligare en grym vecka över här på Risöysundet. Samtliga båtar har haft riktigt fint fiske, med många hälleflundror, mycket torsk, samt ett antal 10kg+ sejar.

Veckan inledde helt magiskt, med hela två monsteflundror på 195, respektive 198 cm! Utöver dessa monster har det självklart kommit många lite mindre flundror också. Under onsdagen lyckades grabbarna i båt tre landa hela 5 hälleflundror i sin båt, varav två av dem landades i ett dubbelhugg på samma spö! En på jiggen och en på gummimack som upphängare, helt galet!

I guidebåten har vi också haft ett fint fiske. David och gänget drog själva ut på två nattpass under veckan för att söka torsken ute bland topparna, där de båda gångerna lyckades landa ett antal fina torskar över kg!

Förutom att vi landade Davids drömflundra på 195 cm under andra dagens fiske, så har vi haft lite stolpe ut med flundra fisket, då Lovisa hade två stycken större flundror på under veckan, som dessvärre klev av efter kort fight. Ett antal flundror under måttet lyckades vi dock också landa.

Sista två dagarna på veckan var något sega på flundrafisket, troligtvis med anledning av de grymt kalla nordliga vindarna som har tryckt på de sista dagarna. De andra båtarna valde att satsa mer på torskfisket under slutet på veckan och hade bland annat riktigt fint fiske ute på topparna runt Anda, med mycket torsk över 10 kg samt ett par fina sejar över 10 kg! En av båtarna lyckades också pilla upp en fin flundra på 102 cm som avslutning på en fin vecka!

Sista kvällen avslutades traditionsenligt med bad för alla i guidebåten!

Nu håller vi tummarna för bra väder och för ännu en lyckad vecka här på Risøysundet!

Tight lines! / Oscar

Risøysundet