170+ og kanonvær avslutter uka i Havøysund!

Vi begynner der vi slapp på siste facebook-oppdatering. Etter at Stefan og gjengen i båt 8 hadde fått sin flotte flundre på 149 cm under formiddagen, skulle det nemlig være Ingelas tur i Guidebåten. Ingela hadde nemlig aldri fått en riktig stor flundre førut, men visst skulle det smelle. Strømmen var ufattelig svak, men vinden gjorde at Douglas slengde i drivankeret og kunne legge om noen virkelig fine drifter på et område som har levert pene fisker den siste tiden. De drev ned i en håle, for så å gli oppover mot en fin liten topp. Det var såpass drag i vinden at linen hadde en ganske bra vinkel, og det var svårt å ha full kontroll på betene. Men det viste seg å spille en mindre rolle da de gled opp mot kanten. Det gikk snabbt opp, og Douglas ba dom i Guidebåten om å veve opp for at det skulle grunne opp veldig snabbt. Martin og Daniel vevde opp uten noen videre bottenapp, men Ingela hadde tydeligen fastnad i botten. Douglas sprang frem for å forsøke å rykke løs jiggen från botten. Bare at når ”mothuggene” mot botten skulle begynne bevege seg, så innså dom snabbt det var et monster som hadde innhalert jiggen, og ikke botten. Douglas gav spøet tilbake direkt til Ingela, som kun sekunder etterpå skulle få oppleve en helt brutal rusning på inget mindre enn 100 meter!

Det skulle bli en kamp for å få opp monsteret. Ingela kjempet på som en helt, og det var ingen enkel sak å pumpe herligheten opp. Etter en god halvtime med slit, kunne man endelig øyne skapningen. Ingela som var så sliten, vågade inte ens å se når Douglas skulle sikre fisken. En gigant var sikret, og Ingela kunne titte ned langs båtripa og få hvilken drømfisk hun hadde lykkas å få opp! Sikret og målt ved båtsidan, kunne den måles til hele 178 cm, og Ingela har virkelig fått en sannsløs drømfangst! Et stort stort grattis til Ingela!

Ingela med sin fantastiske flundre på 178 cm!

Siste dagen skulle endelig været være på vår side, og prognosene viste 3-4 sekundmeter hele dagen. Det var endelig läge for å kunne dra i vei en bit, og flere båter valgte å satse på storflundran. I og med at været har vært litt halvstøkigt de siste dagene, så var det også flere båter som valgte å gå utpå djupkantene for å søke etter lite torsk. Med et lykkad resultat! Torskfiske er virkelig on fire for tiden, og flere båter fikk fine fisker på 10-15 kilo. Men i båt 9 skulle man ikke komme ned til botten engang innan Peter skulle få kjenne på noe sterkere fisk. For ute på torskgrunnene lurer flundran, og Peter kroka i en kjempefin flundre på 118 cm ute på 70-80 meters djup. Det bjød tydeligen på en kanonfight. Kun noen timer senere etter et heftig torskpumpande, skulle de også lykkes å få en 18 kilos torsk under det vakre været. For en vakker dag det var, og det kom även opp en bonus-sei på kilo ute på djupkanten. Ritkig kul at dom dukker opp under torskfiske ibland, selvom de store mengdene med storsei ikke er riktig trukket inn enda.

Guidebåten, båt 7,8 og 11 stakk i vei på en lengre tur for å se om man kunne lykkes å dra enda en monsterflundre. Det er typisk ställe der man ofte kun får sjanse, men da er den som oftest gigantisk. Det var relativt segt, og man kunne heller notere seg noen hyfsade havskatter og torsker som bifangst under perioden. Men Stefan i båt 8 hadde ”tur”, og fikk endelig sin sjans på et riktig monster. Dom var helt overtygde om at Stefan hadde fastnad i botten, og dom forsøkte rykke loss grejerne, helt til botten børjade å røra på seg. Dom innså snabbt at dette var noe hinsides stort. Oppi alt kaoset lykkedes dom å trasle seg inn i Stefans line, og under rusningen small linan bare. Etter å ha holdt tommelen på spolen for å forsøke å få linan av, så hadde jo nemlig en STOR flundre sugd i seg jiggen, og tyvärr vunnet kampen… Stefan skal definitvt gjør en hel-revansj neste gang han kommer, for dette var virkelig noe utom det vanlige. Dom er her, og dom hugger…

Veckan slutade på utrolig vis, og spegelblankt vatten og soligt gjorde siste dagen magisk. Det har kommet opp mange fine eksemplarer av flundre denne uka, og mange av dom på 140+. Torskfisket har leverert mengder og fine storläker, og det blir utrolig spennende å se hva neste uke leverer! Prognosene ser lovande ut, og vi er taggade til tusen! Så takk til denne ukas gjester, og vi gjør oss klare til neste gjeng kommer nå i kveld.

Tight lines // Jørgen, Douglas og Andreas