Knölvalar och kanonfiske i Nappstraumen!

Redan första kvällen bjöd det på riktigt kanonväder och kanonfiske då vår Holländska grupp i båt 7 passade på att sticka ut på ett kvällspass då dom var sjukt taggade, och redan någon timme in i första fiskepasset small det på riktigt ordentligt på ett av spöna och efter en riktigt bra fight lyckades dom till slut landa en riktigt fint hälleflundra på hela 102cm och innan kvällen var slut hade dom dessutom tappat två fina fiskar innan tröttheten tog över.

Dagen därpå var alla grupper riktigt laddade och samtliga båtar stack norrut för att söka efter torsk och storsej, redan vid första stoppet var det tjockt med jagande fisk på ekolodet och redan i första nedsläppet small det på samtliga spön och sej/torskracet var ett faktum, samtliga båtlag hade ett riktigt fint fiske under gårdagen med mängder av torsk runt tio kilo och hur mycket storsej som helst på allt från 8 kilo upp till 14. Några båtar fick även några fina havskatter och Calle hade också en riktigt fin hälleflundra som följde efter en torsk hela vägen upp till båten.

Idag har vinden legat på lite mer men den södra sidan låg skyddad och fin så majoriteten av båtarna åkte dit, Vår tyska grupp i båt 3 och 8 lyckades lokalisera fisken nästan direkt då dom fick många fina sejar och en hel del fin torsk där dom största låg på dryga 10 kilo, några båtar fick även några riktigt fina blekor på ca 3-4 kilo. Mitt under detta mängdfiske hörde dom helt plötligt ett högt blåsande ljud som verkar vara väldigt nära båten och när dom tittade upp så låg det plötsligt 2 KNÖLVALAR bara 40 meter från båten, ett sjukt häftigt möte där valarna var helt orädda och visade sig från sin bästa sida i ca 20 minuter innan dom bestämde sig för att simma vidare. Vi får tacka för det mäktiga besöket och vi hoppas vi får träffa er fler gånger framöver.

Morgondagen ser just nu väldigt lovande ut och samtliga båtlag laddar inför ytterligare en kanondag med mycket fisk.

Tight Lines

Martin & Calle