Svårflörtat och blåsig avslutning i Havöysund

Under helgen fick vi en liten trevlig släng av det fantastiska vårvädret igen, havet låg spegelblankt och solen sken på oss. Jag spenderade lördagen efter torsk med gängen i guidebåten och efter 6 timmar av konstant torsk pumpande var alla i båtens lådor väl fyllda så det var dax att bege sig hem för att hinna filéa innan den eminenta kungskrabbe buffén. Överlag har flundra fisket varit trögt under veckan, mycket fisk har varit framme och kikat på våra olika presentationer och beten men har varit extremt svårt att få dom till hugg, vädret har varit väldigt varierande och de svängande vattentemperaturerna har gjort den ena dagen helt olik den andra. Så med lite stabilare väder fram över ska det bli andra bullar och förhoppningsvis biter som på bättre under kommande vecka.

Avslutningsvis så fick vi under måndagen sitta på land då det blåste upp till över 20 m/s vilket inte är något man skall ge sig ut på havet i, det blev en återhämtningsdag för många på campen som under helgen hade valt att fiska på under nätterna också och maximera sin fisketid. Tisdagen blev dock fiskbar men den friska vinden på 12-14 m/s från sydväst gjorde fisket svårt och vi låg och fiskade i närheten av campen under de timmarna på dagen så vi hade fin ström åt samma håll som vinden. Dock verkade inte busvädret heller göra att flundrorna ville bita på, och trotts flertalet fiskar som var framme och undersökte våra beten på ekolodet så ville dom inte bita på…

Men nu ser det ut som att vädret skall stabilisera sig och vi har stora förhoppningar om att fisket skall dundra igång på allvar!

Tight Lines// Douglas, Jørgen, Andreas