Lite trögt men ändå en storflundra på Å

Avslutningen på veckan blev lite trögare än tidigare i veckan för våra gäster här på campen. I måndags friskade vinden i hårt från väst och vi blev mycket begränsade i valet av fiskeplats. Det här avspeglade resultatet och vi hade väldigt svårt att hitta någon fisk.

Under tisdagen rullade den under morgonen in gammalsjö från nattens blåsväder och de flesta båtarna tog lite sovmorgon. Men framåt lunch började vågorna lägga sig lite och vi kunde äntligen åka till de platser som tidigare i veckan leverade riktigt bra. För oss i guidebåten kunde det inte börjat bättre. Efter en lite trög förmiddag fiskandes i skydd från vågorna gick vi västerut och la första driften där vi för ett par dagar sedan lyckades landa två 150 centimeters flundror. Bara efter ett par minuter ser vi på ekolodet hur en stor fisk kommer upp mot våra sejar. Den kikar en liten stund och simmar sedan ner mot botten igen. Anders släpper då ner sitt bete till botten och vevar upp några snabba varv. Fisken följer med upp igen kikar och simmar sedan ner mot Jans bete. Där står den länge, länge innan den i en brutal rusning tar med sig Jans sej och det skriker i rullen, underbart! Efter en stenhård fight kan vi säkra fisken och mäter den till prick 150 cm. Jans andra flundra över 150 cm denna vecka, hatten av för den!
Vi fiskar på och vädret är helt fantastiskt med strålande sol och ingen vind under eftermiddagen. Fisket är lite trögt för samtliga båtar men Sonnys gäng med 3 båtar lyckas nypa två flundror i solskenet och vi i guidebåten får en till på 89 cm innan vi åker hem.
Nu väntar en ny vecka med nya laddade gäster.

Tight lines! 

André & Alex