Gigant #1 på Å

Nu har större delen av veckan gått här på Å och fisket som vi har här just nu är helt sagolikt.

I fredags var vädergudarna lite emot oss och vi hade en tuff sjögång bara precis utanför hamnen där några av båtarna stannade inne men de allra flesta valde att göra ett tappert försök. Men efter någon timmes fiske bestämde vi oss alla för att åka tillbaka in efter ett sämre resultat i skitvädret. Prognosen inför lördagen var där emot helt tvärtom och vi kunde igen ge oss ut på långtur både söderut och norrut.

I Alexanders båt ville gästerna mixa fisket lite under dagen så de begav sig ut på västsidan av lofoten och startade dagen med att fiska efter torsk, fisket var minst sagt bra så fort de var på plats och fick mängder med fina torskar runt 8-12 kg med flera toppar upp till och med 19kg. Våra ukrainska gäster följde även de med och fisket för dem var lika bra och de fick en grym toppfisk på strax över 20kg.

Vi i guidebåten valde att rikta fisket efter hälleflundra med ett riktigt bra resultat och landade hela 4 st flundror med topp på 130cm och var i kontakt med flera som inte vill med hela vägen upp. Alexanders båt anslöt till oss senare under dagen och lyckades även dem lura hela 3 flundror de också på 84,86, och 104 cm, riktigt bra!

Båtarna som drog söder ut hade också en riktigt fin dag på havet med många fina torskar över 10kg samt att i en av båtarna lyckades man lura två fina flundror med topp på 120cm. Våra tyska gäster var de som kanske lyckades allra bäst på flundrorna under dagen och landade 7 st och den största på 130 cm.

Söndagen var en mycket stökig dag på havet där både jag och Alexander övervägde om vi skulle avbryta fisket då det var riktigt svårt att hantera båten i den stökiga sjön och strömmen.
Men vi stannade kvar och trots detta väder lyckades vi i guidebåten med ett smått magisk resultat där vi landade 3 hälleflundror, en på 107 cm och sedan två drömfiskar på hela 152 och 154 cm.

I Alexanders båt hade man stolpe ut hela dagen med att tappa flera fina fiskar och det var inte förens de allra sista minuterna för dagen som det sög tag ORDENTLIGT i Svens spö i båten och det var inget snack om att nu var det stor fisk på kroken. I skitvädret var det ingen dans på rosor att drilla denna fisken men efter ca 15-20 hård dragkamp fick denna drömfisk känna sig besegrad och vi kunde landa och säkra den vid båtkanten innan vi fick mäta denna gigant till hela 200cm prick!! Med detta så är det årets första ”tvåmetare” landad och självklart fick denna fisk simma hem igen efter lite fotografering.
Flundorna är verkligen heta nu!

Tight lines!

André Starkenberg & Alexander Lindgren