Veckosummering Risøysundet!

Där var andra veckan över för säsongen och fisket börjat komma igång rejält! Denna vecka har vi bara guidebåten som varit uthyrd, och det blir likadant i kommande vecka. Fisket då? Jodå, veckan inledde något tufft med sämre väder men vi var trots allt ute och gjorde vad vi kunde för att hitta fisken!

  Första dagen gick vi på flundra och det dröjde inte länge innan Maria i båten bränner på en fin fisk. Dessvärre gick fisken segrande ur fighten efter någon minuts fight. Resten av dagen gick segt och vi fick styra skutan hemåt utan flundra denna dag. På lördagen gick vi på att försöka hitta torsken, vilket var svårare än förväntat. Det blev ett gäng torskar under dagen, samt en fin sej till Maria på 12 kg! Dagen därpå tryckte vindarna hårt och vi var tyvärr inblåsta hela dagen.

  Måndag morgon hade vinden vridit om till västlig och vi begav oss ut mot gavlfjorden för att hitta några vindskyddade platser att fiska flundra på. Redan på andra driften smäller det på Niklas spö och vi kan efter en stunds fight landa första flundran för dagen! Fisken mätte in på 121cm och en grym första flundra för Niklas! Vi fiskade vidare en stund till innan vi valde att byta plats. Det dröjer inte länge på den nya platsen innan det är Johans tur att fighta flundra. Efter en säker drillning kan vi landa Johans första flundra på fina 107 cm!

  På tisdagsmorgonen lämnade jag av Niklas och Joakim i Sortland för hemresa, och därefter var det bara jag själv, Maria och Johan kvar på campen. Vindarna blåste även denna dag från samma riktning och vi beslutade att försöka göra en repris på gårdagen. Väl på plats smäller det direkt på Johans spö och första flundran för dagen landades. En mindre flundra på 78 cm som fick simma tillbaka. I samma drift missar jag ett påslag, och i driften efter får jag revansch och vi kan landa nr 2 för dagen på 94 cm. Vi lägger om en drift till och det dröjer inte länge innan jag bränner på en bra fisk, ända inne på 13 meters djup. Jag fightar den en stund innan den kliver av.. Jag vevar upp och märker att stingertafsen har gått rätt av, snopet! Vi har ytterligare några försiktiga kontakter, men ingen krokad, så vi beslutade att byta plats. Första driften på ett nytt ställe som vi prövade smäller det till rejält på min jigg och jag har stor fisk på. Fem minuter in i fighten går även denna förlorad. Riktigt surt, men det är sånt som händer oss alla. Efter detta hände det inte mer och vi styrde hemåt för att ladda om för sista fiskedagen.

  Målet för dagen var flundra och det dröjer inte länge innan Johan krokar dagens första som vi kan mäta in på fina 98 cm. Nu var det bara Maria, som tappat en fin flundra i början på veckan, som inte fått någon flundra. Vi har ytterligare två bra påslag som vi missar, innan det smäller till på Marias spö, skam den som ger sig! Maria fightar fisken utomordentligt och vi kan efter en bra fight landa hennes första flundra på fina 107 cm, vilket också innebar ett delat personbästa med brorsan Johan! En stund senare krokar Johan i en stor fisk som gör en lång rusning, men som tyvärr kliver av.. Vi la två drifter till innan vi kände oss mer än nöjda. Alla i båten hade fått flundra och nästa år tar Johan och Maria revansch på de större flundrorna!

  Nu blickar vi framåt mot en ny spännande vecka, så håll ögonen öppna på nyheterna!

 

Tight lines! / Oscar,

Camp Risøysundet