Stora efterlekstorskar i Havøysund!

Veckan började med att Douglas och Jörgen fick förstärkning av Andreas som precis avslutat sitt första år på Forshagaakademins yrkeshögskola. Han ska spendera sommaren här på Havøysund och är taggad till tusen.

Vädret har inledningsvis vart tufft, både guider och gäster överraskades av att vakna till ett snötäckt landskap. De två första dagarna gick vi ut i förhoppning om att lura upp en av alla de stora flundror som finns i området. Men på grund av de anskrämliga förhållandena var turerna tvungna att avbrytas.

Idag var dock en annan femma. Med avtagande vind och en solig morgon kunde vi ta oss ut till de heta ställena där stortorsken huserar och det gav snabbt utdelning. Fina fiskar kom upp med en topp på 19,5 kg, 128 cm till nykomlingen Andreas.

Efter helgen väntar finare väder och nya möjligheter på fina fiskar.

Tight lines // Douglas, Jörgen, Andreas

 Andreas med sin 10kg torsk

En strålande nöjd Pelle med en 11kg torsk