Torskarna biter fortfarande på Å

Torskfisket här på Å håller i sig fortfarande. De stora skreistimmen har nu börjat vandra härifrån tillbaka norrut. Vi har under de senaste veckorna haft fisken oförskämt nära hamnen, bara 5-10 minuter ut. Men nu när skreien lämnar får vi köra lite längre för att hitta bra torskfiske. Men bara för att skreien börjar försvinna betyder inte det att torskfisket är sämre! Vi får som sagt köra lite längre för att hitta dem men på de platser vi fiskat de senaste dagarna är snittstorleken grym! Mängder med fisk kliver över 15 kilo och flera är uppe och nosar på 20 kilo och över. Toppfisken från helgen vägde in på 22 kg. Av erfarenhet så vet vi att fisket på de här platserna brukar hålla i sig en bit in in Maj månad och snittet på fiskarna brukar vara riktigt bra. Vid den här tiden förra året fångade vi en torsk på hela 31,8 kg och många fiskar över 20 kg.
Flundrorna är inte riktigt på bettet och vi får kämpa för att lura dem. Men nu är det bara en tidsfråga innan även flundrafisket är i full gång.

Tight lines!

André, Alexander & Tobias