Säsongsstart på Risöysundet!

Äntligen har även vår camp i Risöysundet öppnat upp för säsongen och det ska bli riktigt kul att se vad det kommande året har att erbjuda. I söndags anlände våra grymt sköna gäster från Daiwa Sweden hit till campen, taggade till tusen på de kommande två veckornas fiske. Senare på söndagskvällen rullade även våra två sista gäster, Johan och Peter från Team Daiwa, in på campen med vår bakriksnya, 25 fots arronet som kommer att fungera som guidebåt här på campen. Grymt fin båt!

  På måndagen tog vi det lugnt, riggade fiskeprylar och sjösatte den nya guidebåten. Det blev inte mycket till fiske under dagen då största fokus låg i att köra in den nya båten.

   Först på tisdagen blev vår första riktiga fiskedag och vi begav oss upp mot Anda fyr för att försöka hitta lite torsk och sej. Tyvärr var vädret lite halvtaskigt med regn och vind hela dagen, och vi hade problem med att hitta de större individerna ute bland topparna. Det togs några 10+ torskar men fisket var allmänt segt. Efter lunch begav sig den ena båten hemåt, och vi bestämde vi oss för att försöka hitta lite mer väderskyddade platser och lägga lite tid på hälleflundra. Vi började med att fiska av ett litet smalt sund som såg riktigt fint av, dessvärre utan resultat. En kortare flytt och det dröjde inte länge innan Hans stod och drillade flundra. Tyvärr klev den av strax därpå och vi la upp en ny drift. Det dröjde inte länge innan det smällde igen, och upp kom första flundran för säsongen på 87cm. Vi la upp en ny drift och det smällde på direkt igen, flundra nr 2, denna gång på 92 cm. Därefter missade vi ytterligare en fisk, innan strömmen dog av och vi styrde skutan hemåt. Väl i land väntade en riktig lyxmiddag som vår grymme kock Uffe hade lagat till. Grymt gott käk, lite gott att dricka samt en massa fiskesnack fick runda av en fin första dag på havet.

  Igår tryckte vinden på hårt och vi fick oss en lugn dag på land. Även idag är vädret inte helt på vår sida, men grabbarna är påväg ut för att göra ett försök på lite havskatt och rödspätta.

Framåt helgen ser vädret ut att bli bättre och vi hoppas kunna komma ut och testa lite nya coola ställen!

Tight lines & Stay tuned! / Oscar