Sista veckan i Havöysund levererar

Då har vi kickat igång sista veckan för säsongen i havöysund, vi har haft en fantastisk inledning på veckan med kanon väder och fantastiskt fiske. I vanlig ordning så har det fiskats stenhårt efter stor flundra och vi har varit på havet alla ljusa timmar på dygnet. Veckan fick sig en riktig rivstart för vissa medans andra hade det ganska trögt första dagen, men det gjorde inte så mycket då vi fick en fantastisk eftermiddag och kväll med spegelblankt hav och en fantastisk solnedgång.

Patrik å grabbarna i båt 5 fick en magisk start på veckan när dom lyckades landa en fantastisk fisk på 188 centimeter följt av en på 143 och några mindre. Grabbarna i båt 14 som besöker oss för första gången drog iväg söder ut med Jörgen för ett roligt mängdfiske, och redan på morgon när jag står och pratar med dom i telefon direkt när dom kommit fram, så fick grabbarna ett trippelhugg med mig i telefonen och sen brakade det loss och dom hade en fantastisk dag.

Under gårdagen rattade vi iväg för stor fisk och känslan var grym när vi lämnade hamn 06:00 på morgon, redan på första driften fick vi en mindre fisk runt 120 som uppvärmning, men driften där efter så dundrade det till ordentligt. Hampus krokade i en RIKTIGT stor fisk och fisken började stångas som bara den, jag skulle snabbt vidare och veva upp mitt spö, men innan jag han det så bugade sig det också och jag krokade i ännu en RIKTIGT stor fisk, detta bäddade för riktigt kaos. Detta var helt sjukt och vi hade svårt att tro vad det var som hände, men efter 5 minuters kamp så gick tyvärr Hampus tafs av och hur stor fisken var får vi aldrig riktigt veta, men en stund där efter kunde vi landa min fisk och mäta den till fantastiska 196 centimeter. Ett par timmar senare så fick Hampus lite revansch och medans vi låg och driftade riktigt sakta och inväntade strömmen så smackade det till i Hampus grejer igen och han fick fighta en helt galen fisk som aldrig gav upp, men denna gången höll grejerna och vi mätte fisken till 152 centimeter.

Några andra båtar som fiskade ett helt annat område lyckades bra även dom, Kruse å gänget i båt 3 hittade ett nytt ställe dm inte testet förut och lyckades där landa en riktigt in firre på 150 centimeter, det kom även där upp flera fina fiskar i de andra båtarna med även för dom grymma storlekar upp till 150 centimeter.

Nu ser det ut som att vi får lite mer vind under de kommande dagarna men fortsätter fisket i denna farten så vet jag inte vart det kommer sluta.

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer

 

 

196cm

152cm