Storflundror på express med Nord Västliga vindar

Då har vi avslutat årets näst sista vecka här uppe i Havöysund, vi har utöver veckan kunnat fiska varje dag men har varit lite begränsade då vindarna legat på stabilt från nord ost till nord väst hela tiden. Under sluttampen av veckan så hittade vi på några rejäla flundror i ett område man kunnat fiska ostört från stora vågor och hårda vindar, vilket resulterat i fina fiskar.

De riktigt spännande grejerna började hända i tisdags, vi begav oss öser över för att fiska flundra i ett område som bara osar stor fisk. Väl där dröjde det inte länge innan första flundran på 125 centimeter ropades in på VHFen, det kändes helt klart bra då det fortsatte flyga upp ett gäng snabba mindre fiske. Mitt ibland huggen så krokade killarna i båt 8 i en kanon fiske och efter en sjuk fight fick dom landat och mätt fisken till 147 centimeter. Fisken var helt klart inne i en bra huggperiod och det skulle fortsätta med att killarna i båt 10 skulle börja droppa härliga kommentarer på VHFen och det verkade röra sig om en större fisk, jag låg lite utom räckvidd på radion så plockade bara upp korta snuttar om vad killarna snackade om, men tillslut fick jag fram dom på radion och kunde höra att Matts hade fångat och släppt tillbaka en riktigt fin flundra på 165 centimeter! sjukt kul och hans PB var då slaget för andra gången denna veckan.

Dagen där på var vädret något lugnare än föregående dag men fortfarande med samma sega nord västliga vindar. Det var klart vi tyckte stället som levererade dagen innan behövde nötas ner desto mer, båt 10 var heta på gröten igen och begav sig ut vid klockan 6 innan frukost, vilket visade sig vara ett bra beslut… Redan vid 07:30 dunkade till ordentligt återigen för båt 10 och denna gång gick det enligt berättat oerhört lätt så en fantastisk flundra på 174 centimeter inte tog en enda rusning och gled lugnt och fint upp till båten så att Matts kunde landa fisken utan några konstigheter, helt galet. Det skulle inte dröja länge innan dom petade upp ytterligare en fin firre på 138 centimeter. Båt 11 anslöt till området och även dom skulle få känna på krafterna hos de stora flundrorna då de krokade i en fisk som inte var alls sammarbetsvillig och efter en fight på 10 minuter utan att fisken visade några täcken på att ge med sig så klev fisken tyvärr av… och killarna i båt 11 som varit med och tagit stora flundror förr tyckte att det rörde sig om något av det tyngsta någon av dom vart med om här uppe förut.

Nu laddar vi upp campen för sista gången i år här i Havöysund och vi hoppas på en brutalt bra vecka, och med som det sägs nu att vi får ett par fina första dagar väder mässigt så ska vi nog kunna dundra upp några riktigt rejäla pjäser för att runda av en fantastisk säsong här uppe!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Zwilgmeyer

165 centimeter kärlek

Det obligatorisk PB badet

Fin smal bonus torsk