Blåsig vecka på Å

Förra veckan här på Å bjöd kort sagt på skitväder. Torsdagen och fredagen började ändå trots det med bättre förhållanden än vad prognosen lovat. Det flesta gick ut tidigt på torsdags morgonen och många satsade på hälleflundra. Fisket var varierande mellan båtarna och det landades ett gäng fina fiskar kring metern. Under fredagen var vädret lite sämre än tidigare dag men fisket däremot var klart bättre! Hälleflundrorna var riktigt på bettet och våra danska gäster i guidebåten lyckades knipa fem stycken och hade kontakt med ett gäng till. Båt 6 stod för dagens händelse när de kom i land med en fin flundra på 95 cm som under drillningen blivit biten av en betydligt större kompis på vägen upp. Bitmärkena på dem bakre halvan av kroppen tydde på att det var en riktigt stor flundra som varit där och smakat.

Lördagen och söndagen är inte mycket att säga om, det blåste mycket hårt hela helgen och det enda fisket som bedrevs var i de närmaste vikarna riktat efter rödspätta.

Det hårda vädret fortsatte under måndag och tisdag också. Vinden hade lagt sig lite men det gick fortfarande hög sjö ute på fiskeplatserna vilket gjorde fisket svårt. Det landades en del hälleflundra och även många fina sejar och torskar upp emot 15 kg.

Denna veckan började inte bättre den, idag sitter alla båtlagen inne i stugorna medan det blåser 14 m/s ute till havs. Imorgon däremot får vi en lucka i vädret innan det på lördag ser ut att bli tufft igen. Så imorgon blir det en lång dag på havet!

Tight lines! 

André Starkenberg & Alexander Lindgren

 

Tuggad 95 cm flundra!