Torskbonanza och fint flundrafiske i Nappstraumen.

Veckan som har varit har bjudit på fint väder och fina förutsättningar för bra fiske, värmen har varit så intensiv så vi har till och med badat flertalet gånger här uppe.

Mängdfisket denna vecka har varit galet bra, samtliga båtar har fått så mycket torsk så dom nästa har haft träningsvärk i armarna under dagarna. Torsken har verkligen varit överallt, stora stim som har täckt sig ifrån botten och 10 ja ibland 20 meter upp, med flera fina toppfiskar på strax över 15kg. Gäster har inte ens kommit ner till botten innan huggen avlöst varandra. Fisket efter hälleflundra har även det varit bra med flera fina fiskar runt metern och med en toppfisk på 120cm. Storsejen har även dom varit riktigt på hugget där gästerna har fått mängder över 10kg men även några toppfiskar som sträckt sig precis över 14kg.

Martin hoppade in i Per Långbergs båt och dom tog även med sig fyra andra båtlag en dag för att åka på långtur och rikta fisket efter just hälleflundra. Väl på plats hann Lars inte mer än ner till botten innan det small på och efter en kortare kamp landades dagens första hälleflundra på 79cm som självklart fick simma hem igen. I samma veva ser dom hur båten bredvid med Michael vid ratten också står och drillar och efter en stunds kamp landades även denna fina fisk på 85cm. Efter det blev fisket lite lugnare och det tog en lång stund innan Hedvig som satt i fören hojtade till om att hon hade bottennapp, men Martin såg ganska omgående att detta var inte botten utan fisk. Sekunder efter första spöböjen kom så började linan spruta ut och fighten var ett faktum, efter ca 10 min kamp bröt fisken äntligen ytan och denna skönhet mätte 116cm, stort grattis Hedvig. I sista driften small det även på en sista gång och efter lite stonk och stön landades dagens 4e hälleflundra på fina 94cm.

 

just idag ligger vindarna på en del men morgondagen ser väldigt lovande ut.

 

 

Tight Lines

Martin Bamberg