Nordvestlige vinder skapte krevende forhold i Havöysund

Etter helgas store begivenhet i Havöysund, ”World Championship Halibut Fishing”, har väderet bare blitt verre og verre. Vinden har tatt godt grep fra nordvestlig retning, noe som gjör fiskemulighetene enda litt mindre. På Mandag blåste det godt over 10/ms, men det stoppet ikke våre gjester fra i å gå ut på havet. Flere båter gikk på jakt etter hälleflundrene, og heldigvis for de, var flndrene på hugget. Båt 10 kjempet seg natten gjennom for å kjenne litt drakraft i spöet. Det skulle vise seg å väre verdt det, for ut gjennom natten smacka det på en utrolig bra flyndre på 149 cm! De fikk også flere flyndrer den dagen/natten, men det var riktig vanskelige forhold.

Samme dag hadde våre polske gjester også et litt galet fiske med tanke på väderet. Med spinnspö og lettere Sandeels og Slim Jims, så kastet de langt inn på grunnene og fisket den inn mot båten. Noe som skulle vise seg å väre meget effektivt! Gjennomsnittsstörrelsen var ikke skyhöy, men det ble mange fine fisker over meteren. Og ikke minst en fantastisk toppfisk på 160cm tatt på jigg! Selvom vindene er harde, og fisket blir krevende, så er det alltids en mulighet for å sin drömmefisk, og det beviste våre polske gjester.

På Tirsdag skulle vinden ta seg enda mer opp, og vi var nödt til å begrense fiskeområdene våre, dessverre. 15-16/ms fra nordvest er ikke akkurat den snilleste retningen, og man var nödt til å söke plasser närare campen. I Guidebåten var de sugne på finne litt torsk, men det var virkelig töft å finne dem. Man fikk ikke gå ut på de bedre torskeplassene, men i stedet fant vi en liten håle som inneholdt mye fin fisk! Det var fullt med Kolje på kiloen, og bra mattorsker opptil 8 kilo. Havskatten var også en ”plage”. Men etter å ha kjempet i 4 timer etter torsk og kolje, ble man litt trött på alle bölgene og vinden, så vi vendte snuten hjem for så å ta et stopp etter hälleflundre i en vik. Ikke lenge inn i förste drift, ser jeg noe stige opp på Leo sitt bete. Den kommer til å ta sa jeg, og 2 sekund senere var spöböyen et faktum. Dessverre for Leo, klyv denne fisken av.. Men kun 10 sekunder senere, skulle det komme et stort eko opp på Olle sitt bete nå! Det var ingen tvil i det hugget, og Olle fikk satt et hardt motthugg. Dessverre klyv også denne av etter en stor rusning langs bunnen og begge ungdomene hadde nå fått kjent på hvilke krefter disse fiskene har…

På onsdag blåste det like mye, og de fleste gjestene så seg trötte på dritväret. Klart noen båter gikk ut for å pröve lykken, men resultatet var heller dårlig.. Men vi hadde besök av vår tildigere kollega, Sebastian Hoogers denne uken, i anledning VM i Kveitfiske. Utpå natten skulle Sebastian ut og forsöke på storflyndrer, da vinden hadde lagt seg betraktelig. Utover natten skulle det smelle på ordentlig, og en bra fight etter, kunne Sebastian sikkert lande sin flyndre på 171 cm!

Det har värt en skikkelig tuff avslutning på uken, og starten på neste uke ser heller ikke veldig lovende ut. Heldigvis er det en liten luke i morgen som tilsier at vi kan kjöre lenger vekk. Nå venter vi på de nye gjestene som kommer i 4-tiden, og vi håper virkelig at forholdene bedrer seg i löpet av uka!

 

Tight Lines //Jörgen Zwilgmeyer, Douglas Dahlberg