Nytt NSA-årsbästa på flundra från Å!

Igår var det dags igen för ytterligare en gigantflundra här på Å. Båt 2 med Andreas Mattsson från sportfiskebutiken ”Tajtlajn” har haft fullt fokus på de stora flundrorna under veckan och målet har varit tydligt, en fisk över 2 m. För många kan det tyckas som att överdriva, eller sikta högt när man sätter ett mål på en flundra på 200 cm men gör man en målrättad satsning, på rätt plats, med rätt metod och stora mängder tålamod här på Å, så är chanserna rimliga för att lyckas, något som Andreas bevisade igår! På ”kingmete”, en betesfisk riggad på jiggskalle med ett spinnarblad, något som grabbarna under tidigare år haft stora framgångar med var återigen det som fällde en storflundra här under veckan. Efter en lång fight kun de grabbarna säkra en enorm fisk vid båtsidan och måtstocken visade 229 cm efter lite skarvande. En fisk som överträffar årsbästat för oss på NSA och en fisk som väger 166,2 kg enligt tabell.

Vi lyfter på hatten och gratulerar Andreas samt hela båt 2 för en otrolig prestation och ett mycket svårslaget personbästa på hälleflundra för Andreas.

Utöver denna megafisk som togs under gårdagen har det kommit ytterligare ett par flundror runt 135-140 cm bland båtarna samt gott om hälleflundror i matstorlek. Ett par båtlag gjorde också en satsning på torsken och vilket fiske dem hade! Stundtals svårt att nå botten med prylarna och den ena granna torsken efter den andra fick syna båtsidan. De flesta låg runt 10-15 kg och bjöd dessa två gäng på tunga spöböj under hela dagen.

Nu laddar vi om för en sista avslutning, vädret ser toppen ut inför i morgon så frågan är vad som landas då? Det återstår att se…

Här nedan visar Torill och Vidar från guidebåten upp deras största flundra på 135 cm per dags dato. Ren fiskelycka!


Tight Lines
Erik Axner & Alexander Lindgren