Gigant #3 #4 & #5 landade på Å!

Denna vecka har vi haft den årliga CWC-veckan här på Å. 27 st hängivna flundrafiskare med mycket rutin och kunskap anlände under onsdagskvällen taggade till tusen. Förhållandena för kommande vecka såg perfekta ut och känslan var att nästa monster inte alls var långt borta. Båtarna lämnade hamn på torsdags morgonen i strålande sol. Samtliga båtar fiskade i samma område där vi vet att det går mycket och framför allt väldigt stor fisk. Flundra efter flundra landades i båtarna och vid 12 tiden blev det tvärstumt i andra änden av spöet för Eino Palokangas. Eino har tidigare landat stora fiskar och är en mycket duktig flundrafiskare men det här var något tyngre än han tidigare fightat. Efter en lång och stenhård kamp kunde han och hans kamrater ombord Tomas Szalai och Tomas Johansson säkra en enorm fisk på hela 213 cm. Ett nytt årbästa här på Å och ett nytt imponerande personbästa för Eino. Efter en snabb fotosession fick hon givetvis simma hem igen.

Kollegan Alexander har haft semester denna vackan och har då haft sin bror, far och kusin på besök och självklart har det blivit en del fiske för deras del också. Efter att de hört på radion om Einos drömfisk var de alla taggade och målet stod klart, det är bara stor fisk som räknas… Någon timma efter att Eino fångat och återutsatt sin flundra sög något tag i betesfisken på Christoffers spö och nu var det tungt, riktigt tungt i andra änden! Efter ett par minuters fight kommer fisken upp till båten och den är enorm. Alexander tar tag i tafsen för att dra upp flundran den sista biten för att kunna sätta kveitekroken men då vänder den ner mot botten igen. Christoffer pumpar på men efter ett par minuter så släpper kroken och tyngden i spöet försvinner. Alexander uppskattar att fisken var någonstans mellan 220 -230 cm. Så surt att tappa en sådan fisk, en sån chans får man kanske bara en gång i livet eller?
Bosse i båt 9 fångar även han under eftermiddagen en riktig drömfisk på 185 cm!

Under de efterföljande dagarna fiskar alla båtar på riktigt bra med flera riktigt fina fiskar på upp runt 150 cm i topp. Men på Söndagen skulle det vara dags igen! Den här gången är Eira som får sitt livs fight och efter en lång kamp kan hennes kamrater Stefan Trumstedt och Torbjörn Osén i båten hjälpa henne att säkra en helt enorm fisk på 218 cm! Vilket var vi vet troligtvis är den tredje största hälleflundran någonsin fångad av en kvinna. Inte nog med det så är det nytt årbästa på Nordic sea angling. Stort, stort grattis till en enorm fisk och en enorm bedrift, grymt imponerande!

Men det skulle inte vara slut där. Lite senare under dagen ropar Alexander ut att de fightar riktigt stor fisk igen. Efter ett par minuters fight bryter fisken ytan och Alexander säkrar den med van hand. ”Lätt 220 cm” säger en exalterad Alex på radion och efter mätning visar det sig att hans ögonmått är lika imponerande som fisken. Den mäter exakt 220 cm och ännu ett nytt årsbästa på Nordic sea angling är ett faktum. Fisken är fångad av Alex bror Christoffer som tidigare under veckan tappade en fisk i samma kaliber, vilken revansch!!!
Som att detta inte skulle vara nog som landar flundrakungen Eino ännu en drömfisk strax därefter på 196 cm!

Under måndagen drar ett skitväder in och vi tar en vilodag. Under tisdagens fiske landas det återigen mängder med fina fiskar och Stefan Trumstedt drar dagens största på 156 cm en bra avslutning på en grym vecka och jag vet inte vilka superlativ som kan beskriva de här dagarna.

En bra vecka på Å helt enkelt!

Tight lines! 

André Starkenberg och Alexander Lindgren

 

 

Eira Juntunen med sin 218 centimeters

 

Far och son Lindgren med 220 cm hälle

Familjen Lindgren visar upp sin 220-centimetare

Eino badar med sin dam på 213 cm