Langtur og pene flyndrer i Havöysund!

Söndags kveld lada 7 båter opp til langtur. Natt til mandag skulle nemlig bli den fineste natten/dagen de neste dagene. Derfor tok de fleste båtene en litt kortere dag på havet, for så komme seg ut på langtur kl 12 på kvelden igjen. Etter at flere båter hadde kommet tilbake på campen på söndags ettermiddag, fikk man höre om et veldig bra torskfiske, der det hadde kommet opp flere torsk på 15 kg+.

Da klokken snart var 12, så samlet det seg folk nede ved havnen som var skikkelig klare for å kjöre et rikitg langpass! Vi satte snuten ut mot havet, og hälleflundrene var målet for langturen. Og ikke lenge etter at vi ankom vårt fiskested, ropes det i Guidebåten: Da drillar vi flundra! Toni i Guidebåten hadde såvidt sluppet ned til bunnen og tatt et vevtak, da flyndren hugg til i hans jigg. Flyndrene var virkelig på hugget da vi kom frem, og båt 8 var også kjapt ute med förste fisk på 130 cm! Erik og hans tsjekkiske gjester fikk også en flyndre nesten direkt, og flere senere utover dagen. Morgan fra Wales i båt 7, fikk også sin aller förste flundra den förste timen, på respektable 128 cm! I Guidebåten fikk man også et fantastisk dubbelhugg. Derav en på flötemete, og en på jigg. 140 cm og 110 cm samtidig er rett grymt!

Utover dagen döde fisket litt av. Strömmen avtok kraftig og fisket ble veldig mye vanskeligere. Men man klarte å lure opp noen flere flundrer ved hjelp av litt bunntrolling og ikke minst spinnfiske. Driftene gjorde det töft for mange, men man lykkes med å få noen pene fisker. Blant annet så fikk båt 8 en pen flyndre på 151 cm på slutten av dagen, som fikk svömme tilbake igjen på dypet. Etter 14 timers fiske, så så de flest seg nöjde med dagen, og vendte tilbake til campen. En fin dag på langtur, med et fantatstisk väder.

Båt 14 som valgte å bli igjen ved campen, istede for å kjöre langtur, satset på torsk. Istede for å lete torsk på topper og kanter, så gikk de heller for å gå ned på dypet. Det skulle vise seg å gi resultat! På 180 meters dyp skulle det hugge på for Magnus. Etter en god fight og mye veving, så kom skikkelsen opp fra dypet. En fantatstisk fin torsk på 19 kilo! Det ble mye torsk på mellom 5-10 kg og en del uer som bifangst, samt fine havskatter! Engelskmannen Roger, på båt 10, klarte til og med å kroke på en kjempeflyndre nära campen denne dagen. Den ble målt til pene 160cm, og fikk sin frihet tilbake etter å ha vist sin skjönnhet.

På tirsdag var de fleste gjestene noe slitne etter langturen, men det stoppet dem ikke fra i å gå ut på torskfiske på formiddagen. Det var upåklagelig varmt, men vinden tok seg litt opp utover ettermiddagen, gjorde at det ble vanskelig å ligge stille over torskestimen. Allikevel fikk man opp flere fine torsker på 10 kg+, og noen 15 kilosfisk.

Siste dagen var det flere båter som fölte at de hadde noe uoppgjort med hälleflundrene. Båt 14 dro for å fiske flyndre vesterut. I det Magnus sa at de begynte å bli trötte på å ikke kjenne noe, begynte det å skrike rullen. En flott flyndre på 122 cm kom seilende opp fra bunnen, og det skulle bli flere. 1 time senere hugg det til igjen, og en fin matfisk på 114 cm ble sikret med kveitekroken. Chris fra Yorkshire, i båt 10, hadde heller aldri fått en hälleflundre. 30 minutt inn i förste driften, så smalt det virkelig til i hans ”flapper”, og han forstod at dette var flundre direkt. Etter et par utras og en solid fight, fikk jeg satt i kveitekroken og sikret fisken. Den ble målt til 113 cm, og Chris´ sin aller förste flundre var nå et faktum. Men igjen skulle Chris sin ”spesiallflapper” vise seg å fungere. For en time senere, skrek det virkelig til i rullen igjen. Vi innså fort at dette var en litt större fisk. Vi fikk se fisken etter 5 minutts drilling, men den gikk raskt ned igjen. Dette skulle den gjöre 3 ganger, för vi i det hele tatt fikk lov til å ta tak i tafsen. ”Alle gode ting er 4?”. Til slutt fikk vi hvert fall landet og sikret vakkerheten, og målte den til 135 cm. En skikkelig vill flundre til den sizen å väre! Chris presterte i å få to stykk kjempepene flyndrer på en og en halv times fiske. Dessverre döde fisket helt av etter denne fisken, men gliset til Chris glemmer jeg aldri!

Det har värit en kanonbra avslutning på uken her i Havöysund. Nå lader vi opp til de nye gjestene kommer, og vi vil takke gjestene som har varit her denne uken for en kanonfin uke! Väderet ser utrolig bra ut den kommende uken, og vi satser på fler langturer og store fisker her i Havöysund!

Tight lines! // Jörgen Zwilgmeyer, Douglas Dahlberg, Erik Axner og Ivan Swarts

 

Dubbelhugg!

Denne flyndren tok direkt da Toni slapp ned til bunnen.

128 cm!

Chris med sin aller förste flundre på 113 cm!

Andre for dagen, 135cm!