Ny monsterflundra från Havöysund!!

En ny vecka har startat på allra bästa sätt, trots tuffa förhållanden med dimma, nordöstlig vind och ett åskoväder från helvetet.. Under första fiskedagen var det stor spridning på områdena som testades och en hel del flundra blev landat i fina matstorlekar för dem som sökte hälleflundra, medans våra norska gäster som hade målet på grov torsk blev rikligt belönade med ett härligt mängdfiske. Toppfiskarna gick inte av för hackor och redan första dagen kom det upp torsk över 20 kg samt flera granna på 15 kg eller mer..
Framåt kvällen fick fisket avbrytas då ett enormt åskoväder drog in över Havöysund som pågick under hela kvällen och halva natten..

Den andra dagen inleddes desto trögare och flundrorna var inte på bettet.. Möjligt att gårdagens oväder hade en inverkan på detta!?  Vi sökte kors och tvärs men först efter tidvattensvändningen kom hugget med stort H för Andreas.. Solid tyngd följt av den ena brutala rusningen efter den andra skvallrade om en riktigt stor fisk och efter en timmes fight där svetten lackade och armarna blev allt mörare så gav tillslut drottningen från djupet med sig.. En säker landning vid båtkanten och vid mätning visade det sig att tumstocken inte räckte till.. Skarva bör man och efter noggrant mätande fastställdes längden till hela 208 cm! Årets näst största flundra från Havöysund var därmed landad och fångstmannen kunde lyriskt meddela till resten av båtarna om sin drömfångst.

Det dröjde inte länge innan flötet dök för mig (Erik) i båt 4 och när cirkelkroken vevades fast bjöd även denna fisken på en solid tyngd. Till skillnad från Andreas fisk så var denna istället slö och utnyttjade sin tyngd i strömmen som taktik, istället för att rusa kors och tvärs.. Ganska raskt kunde fisken säkras vid båtkanten och mätas till 166 cm, ytterligare en storflundra och en fantastisk start på veckan.
Utöver dessa två riktigt granna fiskar kom det upp några matflundror innan de flesta båtarna styrde kurs mot hamnen där det vankades kungskrabbebuffé, ett par kalla pilsner samt ett gött tjöt om dagens storfångster!

Nu väntar långtur och vi är laddade till tårna för vad som komma skall.. Målet är flundra och ribban är satt!

Tight Lines
Erik Axner, Douglas Dahlberg, Jörgen Z och Ivan S.

En brutal fisk på 208 centimeter som visade sin allsmäktighet innan den fick simma vidare

 

Erik myser med en fin dam på 166 centimeter