Ännu en storflundra på Å

Solsken, plattvatten och hungriga hälleflundror så kan man nog summera förra veckan. Vädret har varit riktigt bra den senaste veckan och vi har nästan haft lite sommarvärme här på Lofoten. Fisket har fortsatt att vara riktigt bra speciellt efter hälleflundra. Förutsättningarna för just hälleflundra de senaste dagarna har var så gott som perfekta där vi kunnat fiska på precis de platser vi velat vid precis rätt tidpunkt i och med att vi inte varit begränsade av vädret. Vilket också gett riktigt bra resultat! Den största flundran mätte in på grymma 190 cm fångad av Lars-Åke under söndagens fiske vilket är nytt årsbästa här på campen. Det har även kommit upp ett helt gäng fina fiskar på över 120 cm och vår danske gäst Kasper fångade ännu en riktig kanonfisk på 143 cm! Vi har även återfångat en flundra som vi märkte den 26 juni 2016 när den var 81 cm. I måndags när vi fångade den var den 104 cm, kul att se och den fisken simmar fortfarande vidare.

Storsejen är på plats men de har varit lite svårflörtade i det fina vädret. Strålande sol och blankt hav brukar inte vara de bästa förutsättningarna för ett sejrace. Men några båtar som fiskat sena kvällar när det börjat skymma har haft riktigt bra fiske med upp emot 35 landade storsejar i båten.
Torskfisket har emellanåt varit lite trögt där det ibland varit svårt att hitta fisken men trots det har alla båtar lyckats riktigt bra och fångat fisk upp till 20 kg.

Tight lines! 

André Starkenberg och Alexander Lindgren

Mikkel med sin 104 centimeters flundra som växt 23 cm sen vi sågs sist, den 26 juni 2016.