Världens största flötmetade Långa och torskar upp till 30 kg i Vesterålen!

De senaste dagarna här i Vesterålen har det varit ett helt sjukt bra fiske med löjligt många stora långor och torskar!

I måndagskväll anlände grabbarna från Takida med vänner samtidigt som Jimmy och Dan kom till campen och man märkte snabbt hur taggade dom var på långtur och stora fiskar. Redan långt innan hade dom planerat och smidigt planer om en annorlunda  taktiken nämligen flötmeta långa. Eftersom det finns inga rapporter om flötmetade långor så de var väldigt otåliga med att sätta planerna i spel.

Nästa dag var det dags, och Jimmy med grabbarna satte full fart ut mot det stora blå. Vädret för dagen var dimmigt och mulet men kusligt stilla nästan som i en skräckfilm.

De sökte direkt upp kanten där det har fångats riktigt stora långor förut och la upp båten för en drift. Jimmy och Dan riggade på var sitt flöte med en död sej och kastade ut. Det började ganska segt med endast ett par hugg men sen stack Dans flöte i väg och fighten var igång. Efter en hård kamp lyckades Dan vinna och upp kommer en tjock långa som tyngde ner vågen till 20,65 kg. Vilket gjorde att han förmodligen hade fångat den största långan som har någonsin har tagits på flöt mete i världen!!! Vi säger stort grattis till Dan Becirov till ett helt galet rekord! Och vilken start på dagen!…

Efter Dans rekordfisk fisk så var Jimmy fortfarande fast besluten att fortsätta nöta på kanten efter ännu större monster och samtidigt som flötet guppade försiktigt på ytan blev det dubbelhugg, trippelhugg och spöböj för alla i båten och upp kommer fina torskar runt och över 20 kilos sträcket. Flötet dök tillslut och fighten var igång med ett riktigt fint spöböj. Alla i båten visste att det var stor fisk på andra sidan och när den bröt ytan kom det upp en fin torsk på 20,45 kilo. Vilket är förmodligen en utan dom största torskarna som har fångats på flötmete!! Grattis Jimmy Andersson och gratis till en riktig grym satsning som levererade i två rekordfiskar! I slutet av dagen hade alla båtar haft ett grymt fiske på både torskar och långor även riktigt fina sejar hade fått se insidan av båten!

 

Igår så var det dags för ännu en långtur och förväntningarna var skyhöga efter Jimmy och takida grabbarna hade varit där och haft ett grymt fiske på torsk med många torskar över 20 kg! Vi snackade ihop oss under kvällen och planerade inför morgondagen.

 

Det blev en stökigt resa ut men så fort vi var på plats dämpade sig vinden och solen tittade ut bakom molnen. Vi började söka av stora områden där Jimmy och grabbarna hade haft grymt fiske dagen innan på både torsk och långa men det gav inte det resultatet vi var ute efter dvs stora torskar! Så vi började röra oss ut mot nya områden och söka fisken på nya toppar eftersom vi visste att dom var inte långt borta och efter drygt en timmes letade såg Marcus som körde båt nummer 5 ett par ekon på botten på en topp på 58 meter. Vi släppte ner direkt och kände fisken tugga på jiggarna men dom var inte riktigt på hugget så vi byte teknik och bara stod och höll jiggar och pilkar nära botten. Det dröjde inte länge fören det var 4 böjda spön i båten och alla drillade fisk. Medelvikten på torskarna var riktigt bra och det började komma in mycket fina torskar i båten men det var en torsk som stack ut i mängden när Gunnars spö fick en rejäl böj. Fisken började ta lina samtidigt som svetten rann i pannan på Gunnar och när fisken tillslut bröt ytan så kom en brutal tjock kort fisk och bara visade buken för alla oss i båten. Det visade sig vara en riktigt fin torsk! Man såg på Gunnar hur trött han var men ingen vila fören vägning och foton och tillslut när han satte sig ner och kunde vila ut var han nya personbästa på torsk hela 24 kg! Men Mike i båten skulle inte vara sämre utan bara en kort stund efter Gunnars fisk så var det dags igen! Denna gång tyngdes vågen ner i botten och alla hade hakorna ända nere vid fötterna! Vi visste att den var över 27kg!…

Efter att vi hade fiskat ett par timmar till och fyllt våra backar med fina torskar bestämde vi oss för att röra oss tillbaka mot campen och det gjorde vi med leenden enda upp till öronen samtidigt som solen lyste starkt och gav oss fin färg i ansiktet

Inne vid land kontroll vägde vi fisken och den tyngde ner vågen till hela 29,1 kg. Vilket är årsbästa på Vesterålen! Stort Grattis till en riktig dröm fisk!