160+ i fantastiska Havøysund!

Campen här i Havøysund börjar nu fyllas med mer och mer gäster, vädret har övergått till det som vi känner som sommar här uppe i norr och det fiskas många timmar om dagen nu när ljuset aldrig lägger sig. Fisket de senaste dagarna har varit stundtals riktigt bra, och stundtals svårt, man har fått nöta ordentligt efter flundrorna och dom har varit lite svårflörtade men när det väl smäller på så är storleken riktigt bra.

Under torsdagen och fredagen var det många båtar som fiskade torsk, en 30 minuters båtresa från campen har vi området som torskfisket varit absolut bäst med stora mängder fisk och med härliga storlekar med 20 kilo i topp! Även under torskfisket så har det kommit upp ett gäng hälleflundror med fin storlek runt 20-30 kilo som alltid är roliga att få på kroken.

Under gårdagen vankades långtur och med två sega dagar på flundran i bakfickan var det nu dax att vända myntet. Så efter en längre båtresa kom vi fram till området som vi skulle börja vårt fiske, allt var perfekt och det kändes i luften att något var på gång, mycket riktigt var det så och efter en stund redan på dagens första drift ser jag en riktigt fin fisk komma upp från botten på ekolodet mot våra jiggar, jag sa till gästerna i båten att vara beredda då fisken simmade runt en liten kort stund under våra jiggar, man såg tydligt att denna fisken var bestämd att ta, mycket riktigt efter ett antal sekunder smackar det till ordentligt i Alfreds spö följt av en brutal rusning. Våt gäst Alfred från Österrike kämpade som bara den med den ilskna fisken som inte vill ge med sig en meter lina under mycket lång stund, men efter att allting gått perfekt kunde vi efter en mycket svettig fajt landa Alrfeds livs första flundra och mäta den till fantastiska 164 centimeter! Vilken sjuk första flundra, glädjen var total och vi kunde i ett fantastiskt solljus plåta den fina fisken och se den kraftfullt simma tillbaka ner i djupet.

Som avslutning på en fantastisk dag anslöt större delen av gästerna på campen till krabb buffén på hotellet och det är alltid lika roligt att sitta och dela fiskehistorier och äta fantastisk god kungskrabba!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Swilgmeyer, Ivan Swarts