Långtur och storflundra i Nappstraumen.

Veckans första halva började väldigt bra, redan första kvällen stack Team Ronny ut i strömmen för att fiska av sig och det med gott resultat med två fina flundror på 80 respektive 90cm.

Dagen därpå lovades det strålande sol och fina vindar så Martin drog ut med Peter som var uppe med familj och vänner för att fiska torsk.  Redan i första nedsläppet small det på direkt på två spön och upp kom det två fina torskar i 10 kilosklassen, och så fortsatte fisket under i stort sett hela dagen. Team Peter fick  även en fin flundra på 120 cm under dagarna dom var här.

Under gårdagen var det riktigt kalasväder och Martin stack ut med team Torgny och eftersom vädret var så stilla bestämde dom sig för att sticka långt. Efter 25 distans och drygt en timmes färd var dom äntligen på plats, och det var bestämt på förhand att dom skulle lägga första delen av dagen på torsk och andra på hälleflundra. Dom stannade på en fin topp precis innan det djupade ner till 100 meter plus och i första nedsläppet small det på direkt på 3 av 4 spön, och efter dryga timmen med spöböj på spöböj  blev grabbarna i båten mätta på torskfisket och bestämde sig för att statsa på hälleflundra resten av dagen. Det var minst sagt ett lyckad drag för redan 2 minuter in i driften small det till på Adams spö men tyvärr som så många gånger förr så spottade fisken precis när mothugget skulle läggas, men bara minuten efter det böjde sig Fuads spö rejält och efter ett stadigt mothugg var fajten igång. Efter ca 15 dramatiska minuter kändes det som att fighten började lida mot sitt slut men när Martin äntligen lyckades skymta någonting i djupet så small det till i båten och spöt gick av. Men trots det lyckades dom lirka upp denna best till fisk och efter några sista sekunders nervositet lyckades Martin äntligen sätta Kveitekroken. Efter många glädjerop och high fives mättes fisken till hela 150cm och efter några bilder fick fisken givetvis simma tillbaka ner i djupen igen.

Dom kommande dagarna ser vädret fortsatt stabilt ut så vi hoppas på någon mer långtur och även fortsatt fint fiske.

 

Tight Lines

Martin Bamberg