Megaflundra från Nappstraumen. 2 meter +..

En ny vecka är i full gång i Nappstraumen och denna veckan har vi ett speciellt event på campen. Tidigare under våren auktionerades det ut en fiskeupplevelse som vi sponsrar i förmån för östersjölaxen på ”Laxgalan” som hölls på Berns. Pengarna gick till ”Stiftelsen för Österlaxen”. Utöver representanter för auktionsvinnarna av detta objektet är även artister som Marko ”Markoolio” Lehtosalo, Weeping Willows, SVT-profilen Rickard Olsson samt Martin Falklind och Maria Ålander från Ecofilm inbjudna till campen – alla mycket engagerade i våra vattenmiljöfrågor. Deltagarna är extra intresserade av det faktum att havet här i Nordnorge är så fiskrikt, inte minst på torsk jämfört med Östersjön och Västerhavet.
Deltagarna har fått uppleva Lofotens fantastiska fiske, även om vädret tyvärr har varit aningen tufft och begränsande. De flesta har aldrig upplevt Lofotens makalösa natur och är fascinerade över de otroliga vyerna, naturscenerna, djurlivet och havet som myllrar av liv. Redan första dagen inleddes veckan på bästa sätt där Joakim Tofält fångade en grann hälleflundra på 123 cm och strax därefter fick även Anders, trummis i Weeping Willows känna på krafterna hos en hälleflundra. Ytterligare kontakter har kommit, där fiskarna gått segrande ur striden och utöver hälleflundrorna har även en del tappra försök i jakt på stortorsken gjorts, trots att vind och vågor som inte varit till vår fördel har de ändå kommit en del fina torskar. Ett lättare men minst lika spännande fiske efter rödspätta har också hunnits med och resultatet blev över förväntan med 15 rödspättor upp till 53 cm och ca 1,5 kg under endast ett par timmars fiske.
Kvällarna har bjudit på gemensamma 3-rättersmiddagar, gott häng, fiskehistorier och allmänt trevliga stunder i väntan på nästkommande fiskedag. Kockarna Dan och Maria har sett till att det aldrig går någon nöd på oss och hela gänget stortrivs här på Lofoten och i Nappstraumen.
Campens övriga gäster har även kämpat på och under första dagen lyckades Lars från vårat ”Hudiksvallsgäng” kroka på en sagolik drömfisk. På endast 20 meters djup under skrovet tog det plötsligt tvärstopp när drömfisken gapade över hans Crazy Daisy 300 g i den nya makrillsfärgen. En hård och tuff kamp utspelade sig, mot ström, vind och fiskens makalösa krafter under 30 minuter tid innan fisken säkrades utanför båten. Årets största hälleflundra på Nordic Sea Angling har återigen putsats i Nappstraumen och det nya årsbästat lyder numera magnifika 203 cm.. Vi lyfter på hatten och gratulerar Lars till denna drömfisken och inte nog med det landades även ett dubbelhugg på två mindre fiskar tidigare under dagen utav denna båt som styrdes av Jimmy. Fler båtlag har knäckt nöten på hälleflundrorna på grunt vatten och några fler hälleflundror i matstorlek har landats på både jigg och mete med sej.
Just nu väntas det tuffare väder på ingång men så fort detta lättar görs nya tag och nya möjligheter för drömfiskar öppnar sig.