Säsongen börjar med Torsk-race i Risöysundet

Denna premiärveckan gästas Risöysundet av Team Daiwa Sweden 1 med vänner. Detta är i stort sätt samma gäng som gästade oss veckan när vi öppnade campen för första gången. Dom är drivna av att upptäcka nya platser prova, nya tekniker och valde på grund av alla möjligheter med outforskade fiskeplatser, både djupt och grunt att förlägga sin första Norgeresa för säsongen hit till Risöysundet.

Dag 1 begav de två båtarna dom förfogar över norrut i jakt på hälleflundran… ”Först missar HC ett saftigt hugg, och sen simmade den, troligen samma flundra direkt till Uffes agn, och han krokar inte heller den. Några minuter senare drillar Peter stort på jigg och även nu kliver fisken av! Johan metade länge med sin sej, utan resultat, innan det smäller till ordentligt. Den drog en 7–8 meter lina innan den spottar ut sejen. När han sedan vevar uppåt för att kolla agnet kommer nästa attack, och nu drar den över 40 meter lina innan spöet rätar upp sig igen, nu är sejen borta!” Båda båtarna hade ett flertal bekräftade hällekontakter under dagen. Men det blir tyvärr stolpe ut denna resans första dag. Kvällen avslutades med en utsökt middag bestående av wokade jätteräkor tillred av Ulf van Houten.

Dag 2 styrde skutorna västerut i jakt på torsk och sej. När det började strömma på i vattnet började även fisken hugga. Flera gånger stod alla med spö-böj långt ner i handtaget. Det landades flertalet fina torskar och sejar över 10 kilo. Melodin för dagen var jiggar med röda och rosa inslag. Dagen av slutades med en meny bestående av rapsgris, potatis, sås och rödkål signerad av Ulf. Mums!!

Skitfiske och kraftiga spö-böj önskar jag er! / Martin J