Nytt NSA-rekord på långa och monster torskar i Vesterålen!

Redan på Måndags kvällen började det planeras inför säsongens första långtur och vädret såg väldigt lovade ut på Onsdagen. Vilket skulle bli en helt oförglömlig dag med ett fiske som man bara kunnat drömma om!…

På Onsdagen så styrde vi båtarna mot långtur! Marcus guidade stockholms gänget från Yellow front anglers som körde båt 2 och 3 och med oss hade vi båt 4 med västkust gänget. Känslorna var blandade och förväntningarna tokhöga eftersom det skulle bli den första gången som vi testade långturen på våren!
Väl där ute efter en ganska tuff resa så började vädret lugna ner sig och solen tittade fram. Marcus i båt 2 valde att lägga en drift på en plats som brukar leverera och det dröjde inte länge innan det brakade löst! Riktigt fina torskar uppemot 15 kg började synas på insidan av båten och allas armar fick jobba stenhårt emot de välmatade tjocka torskarna. Båt 3 hade också fullt upp med fina torskar uppemot 16 kg. Båt 4 däremot valde att lägga en drift lite längre bort och kom över ett stim med riktigt fina pjäsar.. dom började rappoteras in 20+ torskar på radion och största torsken på 25kg! Vi åkte genast dit och började få in flera fina torskar i båten.

Under eftermiddagen började långorna vakna till liv och tog över matchen efter torskarna och de var riktigt arga och huggen var hårda och brutala. På radion hörde vi att båt 4 hade krokat något riktigt stort och när den synade ytan så kom det upp något som var brutalt tjock och uppskattades till över 30+! Marcus i båt 2 åkte genast dit med en våg för att kontroll väga fisken och det stämde alldeles umärkt. Fisken tyngde ner vågen till hela 30,6 kg med en längd på bara 165cm!! och med den vikten nu är nya NSA-rekordet som hålls utav Dennis Almqvist. Stort grattis till en Monsterfisk!
Även båt 2 lyckades kroka en monster långa på 29kg!
De sista timmarna därute fiskade vi efter flundra och båt 3 lyckades avsluta den här magiska dagen med en fin flundra på 120cm!

Imorgon går vi hårt in för flundra och hoppas att det levererar!

// Marcus