Finväder och storflundra i Nappstraumen.

Dom senaste dagarna har vädret visat sig ifrån sin bästa sida, med strålande sol och 2 sekundmeter har samtliga båtar åkt på långtur för lite blandat fiske.

Martin åkte ut med Gazze, Pelle och Pelle för att lägga en riktig storsatsning på hälleflundra. Dagen var redan i från start väldigt händelserik med massor utav kontakter men ingen som riktigt ville fastna. Men efter några timmar nötande kom äntligen belöningen. Helt plötsligt böjer sig Pelles spö rejält och linan bara sprutar ut, total kaos utbryter i båten och eftersom de skriker ifrån rullen fick Martin så fort han kunde åka efter hälleflundran med båten och efter ca 100 meters rusning fick dom äntligen lite kontroll på situationen. Efter en längre kamp bröt fisken äntligen ytan och säkringen blev ett faktum, och efter en  massa glädjerop och bilder fick denna best på hela 155 cm simma ner i djupet igen.

Under gårdagen stack alla båtar ut i samlad trupp för att ta sig ganska långt norrut för att testa lite nya plaster för både torsk och hälleflundra. Martin som åkte i täten hade hoppat in med Sonny, Bengan och Lino för att fiska lite torsk och flundra, team Gazze och team Tyskland med Heinz i spetsen hängde på även dom.  Redan i första nedsläppet small det på hos samtliga fiskare och alla i båtarna pumpade fisk med jämna mellanrum i stort sett hela dagen. Mitt i all torskbonanza sjunger det till i Sonnys spö och det visade sig snart att det inte var en torsk denna gång och efter en stunds fight landas ytterligare en hälleflundra och denna fina fisk mätte hela 120cm, stort grattis Sonny.

Tight Lines

Martin Bamberg