Späckhuggare, torskrace och megaflundra i Nappstraumen

Efter några riktigt ruggiga stormdagar klarnade äntligen vädret upp och dom nya gästernas första dag lovade svaga vindar och strålande sol. Samtliga båtar styrde kosan söderut till ett område som vi förra veckan hade hittat mycket fisk på. Efter en stunds sökande lokaliserades torsken och därefter drogs det fisk på fisk av väldigt fin storlek där toppfiskarna låg på upp emot 18kg.

Gårdagen bjöd på lite mer vind, Martin och alla båtlag åkte i samlad trupp norrut och dagen började väldigt bra, dom hittade fisk ganska fort och Frans landade sin största torsk för dagen relativt tidigt på hela 18,5 kilo, därefter såg dom att många av dom andra båtlagen som alla låg i närheten stod med spöböj efter spöböj och runt båtarna cirkulerade havsörnar, havsulor och späckhuggare vilket kändes som att vara med i ett avsnitt ur Planet Earth, en helt otrolig upplevelse. Team Vladimir som hade väldigt fint fiske under gårdagen landade säsongens största Skrei  på hela 25 kg.

Efter att Martin med gäster fiskat sig trötta på Skrei valde dom att göra en satsning på hälleflundra vilket verkade vara ett lyckat drag då dom redan i första driften hade ett stadigt hugg på Daniels jigg men tyvärr högg den strax bakom stingern så den lyckades inte krokas. När dom sedan la om driften så skickade Martin ner sin antitwist rig och satte spöt i spöhållaren för att sedan hjälpa gästerna med att få ut ett flötmete, Martin stod i goda ro med ryggen emot sitt egna spö när Daniel i fören helt plötligt skriker att spöt böjer sig. Martin vänder sig om och ser hur det bara sprutar lina ifrån rullen och total kaos utspelar sig i båten för en kort stund. Martin tar tag i spöt och förstår ganska snabbt att detta är en väldigt stor fisk, efter en riktigt kraftmätning som varade i ca 20 minuter med hela 5 bottenrusningar lyckades äntligen besten landas. Hälleflundran mätte hela 197cm, så därmed har vi ett nytt Årsbästa på Nordic Sea Angling. Ett stort tack till Daniel som var till stor hjälp vid landningen av fisken och efter en fotosession fick denna vackra madam givetvis simma tillbaka.

Då dom fått blodad tand efter denna magiska inledning valde dom att lägga en sista drift innan kvällen, och det tog inte långt tid in i driften innan dom såg flötet försvinna under ytan, Frans vevade in cirkelkroken exemplariskt bra och efter några minuters kamp lyckades dom landa ytterligare en fin flundra på 90 centimeter, efter det kände sig gruppen väldigt nöjda med dagen så dom valde att styra skutan tillbaka till campen.

Idag skiner solen och några båtar har precis åkt ut så vi hoppas på drömfiske även idag =)

Tight Lines

Martin Bamberg