Tuff inledning för de nya gästerna i Havøysund

Idag har vi kört första fiskedagen för veckan i Havøysund, vinden har tryckt på ordentligt under eftermiddagen från Norr men vi har ändå lyckats kriga oss till en del fisk. Morgonen bjöd på tungt snöfall, men det hindrade oss inte från att hitta några aktiva stim med torsk som bjöd på lite action. Den nordliga vinden som dragit in tycks ha tryckt ner fisken mot botten och vi hade i regel svårt att lyfta stimmen från botten, men trotts detta så högg det friskt. Hälleflundrorna fortsätter att komma lite då och då mellan torskarna och idag fick även Patrik i båt 11 känna på kraften av dessa fiskar, då det på vägen upp 10 meter under båten tog tvär stop i grejerna och linan började spruta ut. Tyvärr så gick denna fisk vinnande ur fighten efter ett par minuter av stenhård fight.

Morgondagen värkar tyvärr bjuda upp till riktigt skitväder och vi kommer under morgonen överlägga planerna och möjligheterna för att kanske komma ut på lite alternativt flundra fiske under eftermiddagen, så nu håller vi tummarna för att väder gudarna bjuder till på lite bättre väder än förväntat under morgon dagen!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, André Starkenberg