Nappstraumen – Långtur med en lååång fisk

Förra veckan var det milda vindar hela veckan och vi fiskade mest på nordsidan. Vi fick många fina torskar, några storsejar, långa, kolja, havskatt, spättor och ett par hälleflundror. Alla båtar fick se späckhuggare på nära håll.

I torsdags åkte vi söder ut på långtur det var en trevlig tur med medvind både dit och hem. Väll på plats så börjad vi dagen med fiske efter stor sej. I min båt valde vi att trolla med vobbler. Vi fiskade med platypus SW som är ett superbete som tål farter på 7knop. Vi hade några dubbel och trippel hugg med spöböj ända ner i handtaget. Ola Lindström tog den största sejen i min båt, en riktig prakt sej. Marcus Edvinsson i båt 4 tog en fin flundra på 137cm. Mikael Nyström i båt 2 fick en långa på hela 155cm. Dessa båda fiskar tog på mete med hel betes fisk.

I natt har det blåst på ordentligt så vi har haft sovmorgon. Ola och hans kamrater i båt 5 tog en tur till vikingamuseet som ligger 20min från campen. Nu har vinden lagt sig och båtarna är på väg ut för att pröva lyckan.

Martin Johansson