MONSTERTORSK PÅ VESTERÅLEN

Torsdagen visade grymt väder med svaga vindar och inga vågor att prata på. Tidigt samlades alla båtarna för att åka ut och fiska grov torsk, stor sej och lång långa.

Väl ute så tog det inte lång tid innan radion gick varm på stor torsk.

Vi i båt 1 lyckades inte riktigt att få dem att hugga, de syntes tydligt på lodet men ville inte bita på våra krokar så vi bytte till en topp i närheten.

På den nya toppen han vi inte mer än drifta i 10 minuter innan alla 4 i båten drillade stor långa. Flera långor fick bryta vattenytan och största vägdes in på 19 kg. Vi fick inte en enda långa som vägde mindre än 12 kg.

Snabbt kom de andra båtarna och la sig runt om toppen vi fiskade och radion fortsatte att gå varm av alla rapporter på stor långa och stor torsk.

Det kom även en fin flundra på 101 cm

Flera torskar landades och 15 kg var ingen ovanlighet.

Plötsligt hör vi i radion att båt 4 har fångat en MONSTERTORSK på 27 kg. HELT SJUKT. Nytt camprekord, men det höll inte så länge…

Vi i båt 1 åkte för att prova lite Uer och kunde i 2 snabba drifter få upp lite Uer i båten.

Vi var nöjda med fisket och bestämde oss för att åka in, eller nästan alla. Limpan var sugen på mer och hoppade över till båt 5
där han snabbt kunde bättra på sitt pb på torsk till 14 kg.

Det han inte visste om då var att i nästa släpp skulle han få något bra mycket större. Den hårt åtdragna bromsen spottade ut lina i första rusningen sen blev det tungt.

Spöt stod som ett U när han började pumpa upp fisken när väl fisken bröt ytan trodde de inte att det var sant. VILKEN MONSTERTORSK. De var tvugna att vara 2 man för att lyfta in den i båten.

Limpans tidigare torsk såg ut som ett yngel. Lipgrippen gick i botten och de förstod att denna torsken var stor.

De begav sig mot hamn för att kontrollväga den och våran digitala våg stannade på 32 KG.

32 KG NYTT CAMPREKORD åter igen och en riktig monstertorsk.

Hela campen stod nu vid rensbordet och kunde inte tro sina ögon.

Vilken start för de nya gästerna och vilket ställe.

Vesterålen är helt fantastiskt

Mvh Tony