Kraftiga vindar på Å!

Veckans första dagar bjöd på finväder och vi stack ut på ett riktigt grymt kvällspass redan första dagen med ett sejrace utan dess like med allt ifrån havsörn, dykande havssulor och fiskar upp emot 17 kg.

Morgonen därpå låg havet som en spegel och i den värmande sensommarsolen bestämde sig samtliga båtar för att åka på långtur där hälleflundra stod på schemat, dagen började ganska trögt men efter några timmars fiske började äntligen dom första fångstrapporterna ramla in på radion och efter det var det som att trycka på en knapp och flera båtlag landade många fina exemplar på mellan 100-130cm samt några fina toppfiskar på 133,139, 142 och 160cm.

Torskarna verkade även dom vara på hugget den dagen med flera fina fiskar mellan 8-16kg.

Resterande dagar har vi kämpat med mycket hårda vindar och med sjö upp emot 6 meter på vissa ställen vilket har gjort att vi inte kommit ut på något fiske, men i fredags fick vi en lucka på ett några få timmar innan det värsta ovädret skulle komma in. Vi samlades kl 06:00 vid båtarna för att gemensamt ta oss ut på havet, då vi var väldig begränsade i valet av fiskeplatser i kombination med väder och vind fick dom få timmarna läggas på hälleflundra, vilket visade sig vara ett lyckats beslut då André ganska snabbt rapporterade in dagens första fisk på 98cm och efter det kom det upp ytterligare några fina fiskar på 126cm och dagens topp blev 142cm innan det var dags att ta sig till hamnen och söka skydd ifrån stormen.

Som det ser ut just nu har vi kraftiga vindar som trycker på ett par dagar till innan det natten till tisdag börjar avta igen, så vi spelar lite sällskapsspel, umgås och laddar batterierna inför ett riktigt långpass på Tisdag.

Tight Lines

Martin, Alexander & André