Vi avslutar veckan på topp i Å!

Dags att summera de avslutande dagarna på den gånga veckan här på Å. Vi har haft riktigt sommarväder de senaste dagarna och fisket avslutades på topp! I måndags åkte André ut med Patrik och Magnus i båt 3. Siktet var enbart inställt på att fånga flundra och det gjorde dem! Efter en mycket trög förmiddag suger något tag i Andrés betesfisk och just innan han ska veva in cirkelkroken så försvinner tyngden i spöt. Men några sekunder senare flyger linan ut från spolen och fisken krokas. Samtidigt skriker Patrik att han också har fisk på och första tanken är att linorna har trasslat ihop sig. Men André och Patrik pumpar på med varsitt spö och efter några minuter kommer fisken ganska snällt upp mot båten. Den är mycket större än väntat! När Magnus ska sätta kveitekroken stänger den munnen och tvärvänder och rusar till botten igen. Efter ytterligare ett par minuters kamp kommer den åter mot ytan och André kastar över spöt till Magnus och sätter kveitekroken. Fisken mäts vid sidan av båten och mäter grymma 193 cm! Det som är nästan mer imponerande är att både Andrés och Patriks cirkelkrok sitter i munnen på flundran vilket betyder två nya personbästa på en fisk! Efter några snabba bilder får den givetvis friheten åter.
Även Patrik Tellnor och hans gäng i Båt 5 avslutade veckan på topp med bland annat ett trippelhugg på flundra!
Många båtar har även gett sig på att jaga storsej och med stor framgång där fler och fler fiskar kliver över 15 kg för varje dag som går!
Nu laddar vi för en ny vecka med förhoppningsvis mer sommarväder och nya storfångster!

Tight lines!

André och Martin