Fina fiskar i lugna förhållanden – Havöysund

Senaste dagarna har varit riktigt lugna vindmässigt. Vi har kunnat glida fram på närmast spegelblanka vatten och njutit av dagarna, trots stundtals tät dimma. Allt från fiske precis utanför, eller rättare sagt i hamnen till Nordkap har bedrivits.

Fina torskar i matstorlek har fångats runt tio kilo, några mindre havskatter samt hälleflundror runt metern. De stora har varit svåra de senaste dagarna, men veckans största blev alltså 174 och 171 cm vilket är grymma fiskar! Och torsken på 22 kilo från i söndags är ju årets största sommartorsk. En riktigt stor torsk tappades även under tisdagen, möjligen hade den tyngt vågen ytterligare.

Platta fiskar, mer bestämt rödspättor metades upp under tisdagen alldeles runt hörnet. Först var det knepigt men tillslut hittades en fläck där de samlat sig för dagen och flertalet fina spättor på +50 cm kunde luras.

I hamnen har faktiskt två hälleflundror runt 15 kilo framgångsrikt fiskats upp med hjälp av handlina! Hur coolt är inte det!?!? Under ebb kunde flertalet fiskar skådas på grunt vatten, några större än de som fångades.

Nu laddar vi inför nya fiskedagar, tackar gästerna för veckan som varit och välkomnar de nya!

Jonathan Jansson, Douglas Dahlberg, Ulf Hugsén, Sebastian Hoogers