Camprekord? och nya stora platta fiskar i storkveitens rike, Havöysund

Då var halva veckan avverkad och visst nappar det. Våra norska gäster provade på lite djuphavsfiske och långt där ner i djupet så small det på en lubb på hela 10 kg vilket jag tror är camprekord här i Havöysund.
Synd bara att det kom lite vind vilket gjorde det svårt att fullfölja utan de fick ge upp efter någon timmes fiske, jag är rätt säker på att om man väl har tur med vädret och ger det en chans så tror jag att man kan fånga både stora och spännande arter.

Igår så guidade jag våra gäster från Holland som drömde om att fånga eller att åtminstone får lov att känna på en riktigt stor flundra. Vi for iväg ett kort stycke från campen då det skulle blåsa liten kuling från öst/nordöst så ville vi inte fara iväg för långt, efter att nött ett bra tag så small det till och efter en stunds fight så kunde vi landa en kveite på hela 180 cm som givetvis fick friheten tillbaks. Vi landade även ett ”frimärket” som simmar vidare. För övrigt så har det kommit en del torsk upp till 15 kg.

Lördags kväll så var det livemusik på hotellet och flera av våra gäster valde att njuta av musiken och gå ut lite senare idag, då det är riktigt skitväder med både regn och kraftig blåst. De flesta har dock valt all bli iland men jag pratade med ”Drutten” som rattar guidebåten och han berättade om ett magiskt rödspätte fiske med många mellan 1-1,5 kg med topp på 2,5 KG så visst nappar det.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Douglas ”Drutten” Dahlberg och PJ Rasmus Örnstedt