Långtur och flundror av modell större i Havöysund

Inledningen utav denna veckan var lite tuff med vindar Norr och och busväder, fisket var i sin tur också lite tufft då drastiska väderomslag som sådana sällan gör fisket bättre.
Men trotts detta så körda samtliga båtar på i torsdags och de flesta nötte efter flundra, då torsken håller sig en bit utomskärs på kanterna så är flundran lättare att nå nr vädret är lite styggt.
De flesta hade svårt att hitta de platta fiskarna men Sammi och grabbarna i båt 7 lyckades bra, och Kent drog till med ett stadigt PB på 165 centimeter.

Igår var det fredag och det vankades långtur då vädret såg mycket lovande ut!
Så igår gick vi i samlad trupp med 6 båtar mot ett område som fisket var galet bra föregående vecka, och visst var fisket bra även denna dag.

Väl framme dröjde det inte mer än en hel minut in på första driften innan man hör Sebastian meddela i VHFen att guidebåten drillar flundra, vilket visade sig vara en fin bit på strax över 120 centimeter. Efter detta fick vi uppleva ett magiskt fiske under 3-4 timmars tid som bjöd på mycket och fin fisk.

Idag lördag är gästerna på campen ute i solskenet och njuter av vädret och fisket, jag fick för en stund sedan en rapport av Uffe som guidar våra Holländska gäster, och ännu en riktigt STOR flundra är landad. Mer om detta i nästa nyhet, missa inte det!

Tight Lines// Havöysund

Douglas Dahlberg, Sebastian Hoogers, Ulf Hugsén, ”PJ” Rasmus Örnstedt