Kort långtur, Flundra och Späckhuggare i Nappströmmen

Nu på morgonkvisten så ligger havet blankt utanför bryggan, men tyvärr så bankar vindarna fortfarande hårt utanför skären här, och med vågor på 2,5-3m så håller vi oss i vindskyddade områden.

Men fiske i närområdet är inte att underskatta! stor torsk på sydsidan, och Späckhuggare har synts till inne i Nappströmmen

I förrgår så drog vi hela campen på en lite längre tur, och tokgalen långtur, men dryga 40 minuter ifrån campen. Flundra var i siktet, och redan efter 10 minuters fiske så hade granbåten landat 2 stycken metersfiskar, vi landade en strax under måtten, och hade 2 följare upp till båten. Dagen fortsatte som sådant, flundrarapport efter flundrarapport. Vid lunch så domnade fisket av, så vi körde ut till några intressanta toppar där vi tänkte leta torsk i väntan på att flundran skulle vakna igen. Torsken hittade vi ganska raskt, med flera runt 12-14kg. Även storsejen gav sig in i leken, med en topp på drygt 12kg.

Efter en actionfylld flundrapaus körde vi in i viken, för att smacka på ännu en meterfisk i första driften.

Nämnvärt är att alla kveiter högg på väldigt grunt vatten, 10-12meter, och vi tog dom på spinnfiske med tobis-imitationer.
Spinnfiske efter flundra är något speciellt, vansinnigt kul och grymma fighter!

Over n out

Henric Appelgren