Strålande solsken och kontakt med havets drottning på Risöysundet!

Dagarna som har varit har gästerna fått kämpa sig ut i den tuffa vinden från norr men trots det så har fisket varit bra. Det har kommit upp arter som flundra, stor sej, stortorsk, havskatt och långa.

Flundrorna har visat sig i alla båtar och flera gånger i dom flesta. I Båt 4 högg det en stor flundra på Jakobs spö som slukade betet och drog ner till botten där den bestämde sig för att stanna. Efter en lång kamp med att få upp den från botten drog den tillslut ut mot djupare vatten där den valde tyvärr att kliva av.
Nästan samma sak hände i guidebåten då en flundra först högg på Peters spö och bara drog ner till botten och klev av, för att några minuter senare slakta en betesfisk som var upphängd med en Anti-twist från Westin, men även då valde att kliva av efter en lång kamp.

Vi har även ett nytt camp rekord på Sej som togs av Christian i guidebåten på 14.1kg! Stort grattis till den fina fisken!

Torskfisket har varit bra med torskar på 10-15 kg.

Sista dagen vände vinden och det blev varmt och fint väder så båt 4 bestämde sig för att testa på djuphavsfisket här och det resulterade i ett par fina Långor. Medan vi andra i båtarna bestämde oss för att gå långt ut och fiska efter flundra och torsk.

Marcus Eriksson & Martin johansson