Avslutar veckan med två drömfiskar på 199cm & 173cm här i Å, Lofoten!

Vad ska man säga, fisket här i Å är för bra för att vara sant, framförallt när det kommer till stora hälleflundror och ytjagande storsejar!

Veckan har varit fylld med solsken svaga vindar, dimridåer och ett stabilt fiske på samtliga arter! Torskfisket är väl det som varit svårast men ett par båtar fick uppleva det riktigt torskracet som man ibland kan få uppleva här i Lofoten med många fiskar mellan 10-20kg! Där toppen var på 21kg tagen här om dagen. Sejfisket har verkligen varit i en klass för sig som vanligt! Fiskar upp till 17kg landas på både stickbaits och poppers! När man möter gästerna på bryggan efter ett sejrace så talar alla med adrenalinet fortfarande pumpandes i kroppen och med ögon som strålar lycka! Alla är lika imponerade av detta fiske och som är unikt här på vår camp i Å, ett fiske man bara måste uppleva minst en gång i livet!
Det är inte bara sejfisket som håller absoluta världsklass här i Å utan även fisket efter STORA hälleflundror!!!
I måndags var jag ute och guidade båt 2 då de inte hade lyckats så bra med fisket under veckan. Det skulle visa sig bli succé med hela 5 landade flundror denna dag med topp på 115cm och Leif i båten var också i kontakt med en flundra av bättre kaliber som tyvärr lossnade under ett trassel! Men som plåster på såren så lyckades Leif att kroka på en ny drömfisk under sista dagen, närmare bestämt en hälleflundra på hela 199cm!!! En magnifik fisk som fick friheten åter efter några snabba bilder! Från att ha varit ett par dagar med trögt fiske för båt 2 till två super dagar! Att även gästen Johan i båt 4 landade sin drömfisk under sista dagen på i stort sätt samma plats gjorde ju det hela ännu mer fantastiskt! En fisk som mättes till hela 173cm!
Vi på NSA gratulerar till två riktigt drömfiskar och alla andra storfiskar som fångats under veckan!! Vilket avslut!!

Vill man ha chans att landa en fisk i 2-meters klassen så verkar det som att Å i Lofoten är platsen man ska åka till!

Varmt välkomna!

Johan Mikkelsen, Martin Johansson

Leif med drömfisken på 199cm tagen på en Crazy Daizy 400 gr i färg Lively Gadus riggad med Curly Tail.

Gästen Johan med sin drömfisk på 173cm! C&R

Fredrik Gunnarsson med 12 kg sej fångad på flugfiske!

17kg sej tagen på stickbait

Dubbelhugget!

Seger!

Mats med en fin hälleflundra!

Guide Martin Johansson med en fin poppersej!