Dubbelrapport från Söröya

Förra veckan började med ostadigt väder så vi blev inblåsta första dagen. Då gäller det att passa på när vinden lagt sig. Kl 00 blev första turen ut till Kamöysundet. Det var inte samma aktivitet som vi sett innan. Fortfarande stod fisken fläckvis och i guidebåten fångades två (!) över 150cm. I närområdet har aktiviteten av flundra också sjunkit samtidigt som sillen stundtals kokar utanför hamnen och torsken kommit tillbaka.

Vi blev inblåsta några dagar till men under de dagarna fiske var möjligt fick guiderna bytas av och köra tvåskift för att optimera tiden. Det kom det upp en del Uer samt ett par bastanta flundror för våra norska gäster på 178cm samt 180cm på 200 meters djup som smackade på filébitarna ämnade för de röda. Grattis än en gång, grymt jobbat!

Vädret inför veckan som varit såg minst sagt lovande ut. Det blev två långturer som inledning till Kamöysundet där det kom upp flundror på 162 cm till våra danska båtar samt en på 155cm i guidebåten. Dagen efter blev det ännu en långtur till skaltaren, flundraaktiviteten har även där gått ner även om en båt lyckades bra med att hitta dem. Torskfisket levererar fortfarande där ute och en och annan storsej fångades.

Då vädret varit så bra har det även fiskats en del uer där de flesta ligger runt 2-3kg. En av båtarna lyckades idag fånga en på 7,5kg. Trots den låga vinden har dimman kapslat in oss och begränsat oss från långturer så därför har vi fiskat på våra nära positioner ut till uertopparna. Det rycktas om en lubb i modell XL ute på djupet.

Christian, Martin och Henric, Söröya