Busväder i Havöysund, men vad gör det?

Idag startade en ny vecka, och Guiden Henric tillbaka på campen från en snabbvisit på Söröya så smygstartar vi fisket med riktigt skapliga busvindar på 11-13 meter per sekund.

Campen är blandad av några stammiskillar från Polen, hur många Engelsmän som helst och flera goda Svenskar. Finbesök Av Fredrik Schmitterlöv, 2 kunniga praktikanter och Sebastian med sin bror gör campen fullpackad, gött e det!

Hur gick fisket idag då? Nice!

jag körde 2 glada Engelsmän idag, och med tanke på vindarna så satsade vi på lite blandat fiske. Kolja – Spätta och Flundra va tanken. Tanken blev till sanning, och efter ha dragit kolja ett tag hamnnära så stack vi några korta spätteklickar söderut för att jaga spätta. Vi hade några betesfiskar i båten, och jag kände för att slänga ut ett flundramete när vi försökta fånga lite rödspättor. PANG!, Sa det och min rulle skriker efter drygt 24 sekunder. En tokgalen flundra på 128cm smaskade på ordentligt innan vi ens riggat upp spättespöna. va 17?

Upp med flundra, sköna foton, och efteråt fick fisken simma tillbaka. lite lagom chockad, och lite lagom lurad på sin lunch.

Spättorna va lite Segare, men visst lyckades vi med det med. 2 fina spättor strax under 2 kilo, med några runt 1,5 gjorde dagen ännu bättre. Speciellt eftersom 2 mindre Hälleflundror på gissningsvis 2-3kg tyckte att räka smakade bra. Hälleflundra är rätt bra skoj på lätta pillemetespön 😉

Vi drog iallfall en Havöysund grandslam idag på plattfiskar. Sandskädda, Lerskädda, Rödspätta och Hälleflundra. Missade vi någon? Sen om de i sedvanlig manér upp lite katter och annat smått o gott samtidigt.

Största Flundran på campen idag var 150cm. jag låg intill båt 11 när dom landade dagens största, och jädrar vad dom såg glada ut.

toppendag säger jag, toppendag!

Henric Appelgren, Ulf och Andreas Hugsén, Sebastian Hoogers och Isak Andersson

GuideHenric med en flundra på 128cm

Överskön bonusflundra på pillemete. Hoppas vi ser den igen om några år

Rödspätta strax under 2kg

En till Rödspätta strax under 2kg