Sejrace & camprekord! Torskar & rusande flundror i Nappstraumen!

Helgen som var bjöd på en hel del fin fisk, några hälleflundror i matstorlek kunde luras men framförallt så var det över djupare vatten som storsejarna och torskarna härjade vilt! Martin var ute med Sigge och Janne för att satsa på hälleflundra där förra veckans största kom upp men det var helt omöjligt då enorma stim av sej med snittstorlek på 10 kilo kastade ”sej” över betena. PB på PB kunde slås och tillslut blev det även ett nytt camprekord med en magnifik fisk på 17 kilo för Sigge! Om man mot all förmodan kom igenom all huggvillig sej fanns där fina torskar som väntade. Största torsken i helgen blev en fin kloss på 18 kilo för vårt gäng från Ryssland som åkte hem imorse. Sista dagarna hittade dom fina fiskar över hundra meters djup. Härlig stämning med rysk musik vid rensbordet.

Igår kväll och natt drog jag och Martin ut på ett försök att trolla hälleflundra. Ett hugg men inget krokat efter några timmars släpande gjorde att vi blev sugna på lite driftfiske vid en närliggande ström och direkt på första försöket small det på medan jag lättade på trycket…
Efter en härlig kamp med många rusningar i sidled på grunt vatten kunde flundran säkras och mätas till 139 cm innan den returnerades. ALLT finns på film…

Idag tisdag har Jimmy med familj vart ute och lyckats lura upp en perfekt mathälle som ska tillagas ikväll. Janne och Sigge med familjer nötte på i samma område och hade ett flertal kontakter varav en hängde på i cirka minuten innan den tackade för sig. Ute på djupare fanns det fortfarande enorma stim av fina sej och torskar! Största torsken för dagen blev ca 14 kilo.

Jonathan, Mats, Martin & Jimmy med familj